Έτσι θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια: Δείτε την τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης – Τι θα γίνει με τους πλειστηριασμούς

Must Read

Τον τρόπο επαναλειτουργίας των δικαστηρίων από την 1η Ιουνίου προβλέπει η τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας. Η τροπολογία ρυθμίζει τα ζητήματα επαναλειτουργίας των δικαστηρίων και των εισαγγελιών της χώρας, που είχαν ανασταλεί για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού.

Κύριος γνώμονας των διατάξεων της τροπολογίας είναι η διασφάλιση των δικαιωμάτων των διαδίκων με την ταυτόχρονο ελαχιστοποίηση των εξόδων που προκύπτουν από την ματαίωση των υποθέσεων και η μεγαλύτερη δυνατή αποφυγή του συγχρωτισμού. Η τροπολογία έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο με το οποίο κυρώνονται οι δύο τελευταίες ΠΝΠ για την αντιμετώπιση των συνεπειών της επιδημικής κρίσης και την επάνοδο στην οικονομική και κοινωνική κανονικότητα.​

Σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, πλέον από έδρας ο πρόεδρος του δικαστηρίου θα επαναπροσδιορίζει της ματαιωθείσες υποθέσεις, ενώ παράλληλα ματαιώνονται οι πλειστηριασμοί από 1-62020 έως 31-7-2020.

Ειδικότερα:

1. Το πρώτο αφορά την επαναλειτουργία των πολιτικών δικαστηρίων και ζητήματα σχετικά με τις διαδικασίες της αναγκαστικής εκτέλεσης και της διενέργειας πλειστηριασμών, καθώς και τον οίκοθεν επαναπροσδιορισμό των υποθέσεων που ματαιώθηκαν λόγω της πυρκαγιάς που έλαβε χώρα την 9η Μαρτίου 2020 στο ισόγειο του Ειρηνοδικείου Αθηνών.

2. Το δεύτερο την επαναλειτουργία των ποινικών δικαστηρίων.

3. Το τρίτο αφορά διατάξεις σχετικές με το Ελεγκτικό Συνέδριο.

4. Το τέταρτο αφορά διατάξεις για τα τακτικά διοικητικά δικαστήρια.

Δείτε εδώ ολόκληρη την τροπολογία και εδώ την αιτιολογική έκθεση.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This