2-7-2020

Θεσσαλονίκη: Πακιστανοί απήγαγαν και απειλούσαν να σκοτώσουν ομοεθνή τους για λύτρα!

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, η Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε μπροστά σε μια υπόθεση απαγωγής μεταξύ αλλοδαπών. Όλα άρχισαν την Τρίτη, όταν ένας νεαρός Πακιστανός κατήγγειλε ότι δύο ομοεθνείς του τον άρπαξαν και τον κρατούσαν δια της βίας σε ένα σπίτι, στην περιοχή του Δήμου Βόλβης.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε, οι δράστες απειλούσαν να τον σκοτώσουν, αν η οικογένειά του δεν τους έστελνε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό. Μόλις παρέλαβαν τα λύτρα από τους συγγενείς του ομοεθνούς τους, τον άφησαν ελεύθερο και αυτός κατευθύνθηκε προς το αστυνομικό τμήμα της περιοχής για να καταγγείλει την απαγωγή.

Έπειτα από πολύωρες έρευνες, οι άνδρες του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες, ηλικίας 17 και 30 ετών. Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, αρπαγή και επικίνδυνες σωματικές βλάβες, και αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Απαγωγή νεαρού Ιρακινού

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες είχε εξιχνιαστεί άλλη μία υπόθεση απαγωγής στη Θεσσαλονίκη, το σταθμό των ΚΤΕΛ, με πρωταγωνιστή έναν 31χρονο Ιρακινό, ο οποίος, μόλις κατέβηκε από το λεωφορείο, απήχθη από τρεις άνδρες, οι οποίοι προσποιήθηκαν τους αστυνομικούς, του φόρεσαν χειροπέδες και τον μετέφεραν σε ένα απομονωμένο σπίτι. Αφού κατάφεραν να του αποσπάσουν το ποσό των 40.000 ευρώ, τον άφησαν ελεύθερο.

Τα τελευταία χρόνια οι απαγωγές μεταξύ αλλοδαπών με στόχο τα λύτρα είναι ένα φαινόμενο που συναντάται αρκετά συχνά σε διάφορες περιοχές της χώρας, με δράστες συνήθως νεαρούς μετανάστες, οι οποίοι βάζουν στο στόχαστρό τους συμπατριώτες τους που γνωρίζουν ότι οι συγγενείς τους έχουν οικονομική άνεση και τους απειλούν με θάνατο, αν δεν παραλάβουν χρήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ