Θεσσαλονίκη: Πακιστανοί απήγαγαν και απειλούσαν να σκοτώσουν ομοεθνή τους για λύτρα!

Must Read

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, η Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε μπροστά σε μια υπόθεση απαγωγής μεταξύ αλλοδαπών. Όλα άρχισαν την Τρίτη, όταν ένας νεαρός Πακιστανός κατήγγειλε ότι δύο ομοεθνείς του τον άρπαξαν και τον κρατούσαν δια της βίας σε ένα σπίτι, στην περιοχή του Δήμου Βόλβης.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε, οι δράστες απειλούσαν να τον σκοτώσουν, αν η οικογένειά του δεν τους έστελνε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό. Μόλις παρέλαβαν τα λύτρα από τους συγγενείς του ομοεθνούς τους, τον άφησαν ελεύθερο και αυτός κατευθύνθηκε προς το αστυνομικό τμήμα της περιοχής για να καταγγείλει την απαγωγή.

Έπειτα από πολύωρες έρευνες, οι άνδρες του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες, ηλικίας 17 και 30 ετών. Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, αρπαγή και επικίνδυνες σωματικές βλάβες, και αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Απαγωγή νεαρού Ιρακινού

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες είχε εξιχνιαστεί άλλη μία υπόθεση απαγωγής στη Θεσσαλονίκη, το σταθμό των ΚΤΕΛ, με πρωταγωνιστή έναν 31χρονο Ιρακινό, ο οποίος, μόλις κατέβηκε από το λεωφορείο, απήχθη από τρεις άνδρες, οι οποίοι προσποιήθηκαν τους αστυνομικούς, του φόρεσαν χειροπέδες και τον μετέφεραν σε ένα απομονωμένο σπίτι. Αφού κατάφεραν να του αποσπάσουν το ποσό των 40.000 ευρώ, τον άφησαν ελεύθερο.

Τα τελευταία χρόνια οι απαγωγές μεταξύ αλλοδαπών με στόχο τα λύτρα είναι ένα φαινόμενο που συναντάται αρκετά συχνά σε διάφορες περιοχές της χώρας, με δράστες συνήθως νεαρούς μετανάστες, οι οποίοι βάζουν στο στόχαστρό τους συμπατριώτες τους που γνωρίζουν ότι οι συγγενείς τους έχουν οικονομική άνεση και τους απειλούν με θάνατο, αν δεν παραλάβουν χρήματα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This