Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020

Ο κορωνοϊός «ματαίωσε» 34.000 υποθέσεις σε Πρωτοδικείο και Εφετείο

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Η προβληματική απόδοση δικαιοσύνης βασανίζει την Ελλάδα και έχει γίνει πολλές φορές Ευρωπαϊκό θέμα συζήτησης. Η κατάσταση επιδεινώθηκε τραγικά λόγω της έλευσης του κορωνοϊού.  Και αυτό διότι χιλιάδες υποθέσεις ματαιώθηκαν και τώρα θα πρέπει να επαναπροσδιοριστούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του dikastiko.gr από τις 13 Μαρτίου μέχρι τις 22 Ιουνίου που θα επαναλειτουργήσουν πλήρως τα δικαστήρια οι υποθέσεις που ματαιώθηκαν θα ξεπεράσουν τις 30000 στο Πρωτοδικείο Αθηνών και τις 4.500 στο Εφετείο της πρωτεύουσας.

Για αυτές, βάσει και της τελευταίας ΚΥΑ, προβλέπεται οίκοθεν επαναπροσδιορισμός της συζήτησης κάθε υπόθεσης που ματαιώθηκε. Προτεραιότητα βέβαια θα δοθεί σε όσες κινδυνεύουν με παραγραφή ή έχουν 18μηνα προσωρινής κράτησης.

Ωστόσο, δικαστικές πηγές σημείωναν, ότι όση προσπάθεια και να γίνει, λόγω του μεγάλου αριθμού των υποθέσεων που συσσωρεύτηκαν αυτό το τρίμηνο αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων εξαιτίας της πανδημίας, οι οποίες έρχονται να προστεθούν στα ήδη από πριν «μπουκωμένα» πινάκια, είναι εξαιρετικά δύσκολο να «σωθούν» όλες.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ