Σάββατο 12/6/2021

Η Τουλουπάκη «καρφώνει» τον Λοβέρδο: «Να διαψεύσει τον κ. Αγγελή και όχι εμένα»

Το… μπαλάκι στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ρίχνει η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη με αφορμή το περιστατικό συνάντησης του με τον πρώην υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο στη Βιέννη.

«Αν το περιστατικό της συνάντησης του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή, με τον Ανδρέα Λοβέρδο στην Βιέννη είναι αναληθές, τότε ο κ. Λοβέρδος πρέπει να διαψεύσει τον κ. Αγγελή και όχι εμένα», επισημαίνει η Ελένη Τουλουπάκη με διευκρινιστική της δήλωση, μετά την επιστολή του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέα Λοβέρδου στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Στην επιστολή του ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε πως δεν έχει ταξιδέψει ποτέ από την Βιέννη στην Αθήνα μαζί με τον Γ. Αγγελή, το 2018 και το 2019, όπως αποκάλυψε η Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, στο υπόμνημα που προσκόμισε την περασμένη Παρασκευή στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούν για τις τυχόν ευθύνες της στη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis.

Σε διευκρινιστική της δήλωση-απάντηση στον Ανδρέα Λοβέρδο, η Ελένη Τουλουπάκη αναφέρει:

«Με αφορμή την διάψευση του κ. Λοβέρδου, σχετικά με το περιστατικό στο οποίο κάνω αναφορά στις προ διμήνου δοθείσες εξηγήσεις μου προς τους κ.κ αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, διευκρινίζω τα εξής: Οι εξηγήσεις μου, όπως και η κλήση μου σε εξηγήσεις, δεν διέρρευσαν στον Τύπο από εμένα, αλλά μετά την διαβίβαση τους στη βουλή των Ελλήνων. Έλαβα το πρώτον γνώση της συνάντησης των κ.κ Λοβέρδου και Αγγελή στην πτήση από τη Βιέννη από την κατάθεση του κ. Αγγελή ενώπιον της προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής. Επί της καταθέσεως αυτής σχολίασα ως είχα το δικονομικό δικαίωμα. Τη συνάντηση αυτή μάλιστα ο κ. Αγγελής χαρακτηρίζει ως «θεϊκό σημάδι». Πράγματι, την ίδια άποψη αποκόμισα και εγώ, διαβάζοντας την κατάθεσή του. Εάν το περιστατικό είναι αναληθές τότε ο κ. Λοβέρδος θα πρέπει να διαψεύσει τον κ. Αγγελή και όχι εμένα. Τα λοιπά περί συμμορίας τα αντιπαρέρχομαι, καθόσον δεν αξίζουν ούτε καν σχολιασμού από εισαγγελέα που σέβεται τον εαυτό του».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ