Η Τουλουπάκη «καρφώνει» τον Λοβέρδο: «Να διαψεύσει τον κ. Αγγελή και όχι εμένα»

Must Read

Το… μπαλάκι στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ρίχνει η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη με αφορμή το περιστατικό συνάντησης του με τον πρώην υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο στη Βιέννη.

«Αν το περιστατικό της συνάντησης του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή, με τον Ανδρέα Λοβέρδο στην Βιέννη είναι αναληθές, τότε ο κ. Λοβέρδος πρέπει να διαψεύσει τον κ. Αγγελή και όχι εμένα», επισημαίνει η Ελένη Τουλουπάκη με διευκρινιστική της δήλωση, μετά την επιστολή του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέα Λοβέρδου στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Στην επιστολή του ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε πως δεν έχει ταξιδέψει ποτέ από την Βιέννη στην Αθήνα μαζί με τον Γ. Αγγελή, το 2018 και το 2019, όπως αποκάλυψε η Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, στο υπόμνημα που προσκόμισε την περασμένη Παρασκευή στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούν για τις τυχόν ευθύνες της στη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis.

Σε διευκρινιστική της δήλωση-απάντηση στον Ανδρέα Λοβέρδο, η Ελένη Τουλουπάκη αναφέρει:

«Με αφορμή την διάψευση του κ. Λοβέρδου, σχετικά με το περιστατικό στο οποίο κάνω αναφορά στις προ διμήνου δοθείσες εξηγήσεις μου προς τους κ.κ αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, διευκρινίζω τα εξής: Οι εξηγήσεις μου, όπως και η κλήση μου σε εξηγήσεις, δεν διέρρευσαν στον Τύπο από εμένα, αλλά μετά την διαβίβαση τους στη βουλή των Ελλήνων. Έλαβα το πρώτον γνώση της συνάντησης των κ.κ Λοβέρδου και Αγγελή στην πτήση από τη Βιέννη από την κατάθεση του κ. Αγγελή ενώπιον της προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής. Επί της καταθέσεως αυτής σχολίασα ως είχα το δικονομικό δικαίωμα. Τη συνάντηση αυτή μάλιστα ο κ. Αγγελής χαρακτηρίζει ως «θεϊκό σημάδι». Πράγματι, την ίδια άποψη αποκόμισα και εγώ, διαβάζοντας την κατάθεσή του. Εάν το περιστατικό είναι αναληθές τότε ο κ. Λοβέρδος θα πρέπει να διαψεύσει τον κ. Αγγελή και όχι εμένα. Τα λοιπά περί συμμορίας τα αντιπαρέρχομαι, καθόσον δεν αξίζουν ούτε καν σχολιασμού από εισαγγελέα που σέβεται τον εαυτό του».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This