Καταγγελία κρατουμένων στην Νιγρίτα: Υπέρμετρη βία από την αστυνομία στην έφοδο στα «VIP» κελιά

Must Read

Υπό δικαστική διερεύνηση θα τεθούν οι σοβαρές καταγγελίες 21 κρατουμένων των φυλακών Νιγρίτας, αναφορικά με την αλόγιστη χρήση βίας από δεκάδες αστυνομικούς, κατά την αιφνιδιαστική επιχείρηση στην υποπτέρυγα Γ1, στις 21 Μαΐου.

Η σχετική αναφορά-καταγγελία των κρατουμένων στάλθηκε στον Άρειο Πάγο και αναμένεται να επιστραφεί στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, όπου και ανήκει (δικαστικά) η φυλακή. Οι κρατούμενοι μιλούν για «αλόγιστη και απρόκλητη βία αστυνομικών κατά τη διάρκεια της εφόδου», με την αναφορά να συνοδεύεται και από σχετικές ιατρικές γνωματεύσεις. Υπενθυμίζουμε πως στο πλαίσιο της αιφνιδιαστικής αυτής έρευνας φέρονται να εντοπίστηκαν πολυτελείς τηλεοράσεις, ψυγειοκαταψύκτες, μπάρμπεκιου και άλλα είδη πολυτελείας.

Η έφοδος των αστυνομικών -συνολικά 83 άτομα!- στη φυλακή έγινε στις 11.30 τη νύχτα της Παρασκευής 21/5 και ολοκληρώθηκε 14 ώρες αργότερα. Ελέγχθηκαν 19 κελιά της υποπτέρυγας Γ1, κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, μαχαίρια, μικροποσότητες ναρκωτικών και σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος 30 κρατουμένων, 13 Ελλήνων και 17 Γεωργιανών, οι οποίοι είναι καταδικασμένοι, μεταξύ άλλων, και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση των ανατολικών ευρωπαϊκών χωρών.

Απειλητικά μηνύματα μέσω viber

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, εξάλλου, κάνουν λόγο για αναφορά–αίτημα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από τον αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών, που είναι και επικεφαλής του Πειθαρχικού Συμβουλίου των Φυλακών Νιγρίτας, να μεριμνήσει για την διασφάλιση της δικής του προσωπικής ασφάλειας, καθώς και της οικογένειάς του, εξαιτίας απειλητικών μηνυμάτων που φέρεται να δέχτηκε στο κινητό του μέσω της εφαρμογής viber!

Έγκυρες δικαστικές πηγές, πάντως, επιμένουν πως τέτοια αναφορά δεν έχει επιδοθεί στις δικαστικές αρχές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This