Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020

Ομόφωνα αθώοι Γκαγκάτσης και συνεργάτες για την παραχώρηση τηλεοπτικών δικαιωμάτων σε κυπριακή εταιρεία

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Ομόφωνα αθωωτική ήταν η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για τον -πρώην- πρόεδρο της ΕΠΟ, Βασίλη Γκαγκάτση, και τα -τότε- μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΕΠΟ, από το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας, αναφορικά με την υπόθεση της παραχώρησης σε κυπριακή εταιρεία των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των αγώνων του κυπέλλου Ελλάδος για τη σεζόν 2004-2005.

Αθώος, εξάλλου, για την ίδια υπόθεση κηρύχθηκε και -συγκατηγορούμενος των προαναφερόμενων- Πασχάλης Παπαδόπουλος, διεθνώς αναγνωρισμένος μάνατζερ και ιδιοκτήτης της εν λόγω κυπριακής εταιρείας, ο οποίος κατηγορείτο για ηθική αυτουργία στις πράξεις της απιστίας.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο των βασικών κατηγορουμένων, Αλέξη Κούγια, οι δικαστές έκαναν «δεκτούς όλους τους ουσιαστικούς και νομικούς ισχυρισμούς των κατηγορουμένων και οδηγήθηκαν σε ομόφωνα αθωωτική απόφαση, κάνοντας δεκτή και τη σύμφωνη με όλους τους νομικούς και ουσιαστικούς ισχυρισμούς των κατηγορουμένων πρόταση του κου Εισαγγελέως της έδρας. Το Δικαστήριο ομόφωνα δέχτηκε ότι, ανεξαρτήτως του αν υπήρξε παραγραφή των αδικημάτων, που ήταν και επικουρικός ισχυρισμός όλων των κατηγορουμένων, ουδείς εκ των κατηγορουμένων διέπραξε το αδίκημα της απιστίας, κρίνοντας την υπόθεση στην ουσία της, παρέλκοντας να ασχοληθεί με τους επικουρικούς αυτοτελείς και ουσιαστικούς ισχυρισμούς των κατηγορουμένων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά την απόφαση του, το δικαστήριο δέχτηκε ότι ουδείς εκ των κατηγορουμένων διέπραξε το αδίκημα της απιστίας, οιοδήποτε κι αν ήταν το ποσό, με το οποίο η ΕΠΟ παραχώρησε τα τηλεοπτικά δικαιώματα του κυπέλλου Ελλάδος της σεζόν 2004-2005.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ