2-7-2020

Το Πρωτοδικείο απέρριψε αίτηση δύο ομολογιούχων για πτώχευση της Folli Follie

Απορρίφθηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση δύο ομολογιούχων της Folli Follie για πτώχευση της εταιρείας.

Δυο ομολογιούχοι της FF Group είχαν καταθέσει αίτηση τον περασμένο Οκτώβριο, ζητώντας να κηρυχθεί η εταιρεία σε πτώχευση αλλά και να απαγορευθεί η διάθεση κάθε περιουσιακού στοιχείου της εταιρείας,

Η υπόθεση είχε συζητηθεί στο δικαστήριο τον περασμένο Ιανουάριο και χθες, Πέμπτη, δημοσιεύτηκε η δικαστική απόφαση.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο προσφεύγοντες πιστωτές, κατέχουν αθροιστικά ομόλογα ποσού 1,5 εκ. Ευρώ εκ των Εγγυημένων Μετατρέψιμων Ομολόγων λήξεως 2019 (εκδόσεως FF Group Finance Luxembourg S.A.) και ομόλογα ποσού 2,5 εκ. CHF εκ των Εγγυημένων Ομολόγων λήξεως 2021 (εκδόσεως FF Group Finance Luxembourg II S.A.), ήτοι μόλις 0,87% επί των συνολικών δανειακών υποχρεώσεων της Εταιρείας.

Κατά την εκδίκαση της αίτησης, η πλευρά των ομολογιούχων ήταν επικριτική για την έκβαση που έλαβε η υπόθεση της Folli Follie, χαρακτηρίζοντας την ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο λογιστικής απάτης από ελληνική επιχείρηση.

Από την πλευρά τους οι νομικοί εκπρόσωποι της Folli Follie υποστήριξαν την απόρριψη του αιτήματος πτώχευσης, με το επιχείρημα ότι η εταιρεία έχει έρθει σε αρχική συμφωνία με το μεγαλύτερο μέρος των ομολογιούχων της και θα ήταν καταστροφικό εν όψει μιας οριστικής συμφωνίας εξυγίανσης, να κηρυχθεί σε πτώχευση.

Μάλιστα υποστήριξαν ότι η εταιρεία εξυπηρετεί κανονικά τις υποχρεώσεις της, έχουν ρυθμιστεί οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία, ενώ διαθέτει περιουσιακά στοιχεία.

Το δικαστήριο έκρινε βιώσιμη τη Follie Follie, απορρίπτοντας την αίτηση πτώχευσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ