Το ΣτΕ έβαλε «φρένο» στην επέκταση του λιμανιού στην Πειραϊκή

Must Read

Με προσωρινή διαταγή του του προέδρου του Ε’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτη Ευστρατίου «παγώνουν» τα έργα επέκτασης του επιβατικού λιμένα προβλητών κρουαζιέρας στην Πειραϊκή.

Η υπόθεση είχε φτάσει στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο μετά από προσφυγή που έκανε το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και 95 ακόμη κάτοικοι της  περιοχής, ζητώντας να εκδοθεί προσωρινή διαταγή, μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της αίτησης αναστολής που έχει επίσης κατατεθεί.

Μεταξύ άλλων, οι προσφεύγοντες ζητούν να ακυρωθεί απόφαση (η από 28.3.2019) του ΓΓ Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, με την οποία επετράπη:

  1. 1) Η διενέργεια βυθοκορήσεων για τα έργα επέκτασης επιβατικού λιμένα (Νότια ζώνη) και
  2. 2) η απόρριψη των βυθοκορημάτων στην θάλασσα, εννοώντας τα έργα της Cosco που ξεκίνησαν τον περασμένο Μάρτιο για την κατασκευή δύο ακόμη προβλητών (11 οι ήδη υπάρχουσες) για κρουαζιερόπλοια νέας γενιάς

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This