Παπαγγελόπουλος στην Προανακριτική: «H δίωξη μου είναι προαποφασισμένη… με παραπέμπετε για να ξεπλύνετε σκάνδαλα»

Must Read

Πρώτη κατάθεση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην Προανακριτική Επιτροπή, με κατηγορίες κατά βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ πως τον χρησιμοποιούν για να ξεπλύνουν τα σκάνδαλα της Novartis, της λίστας Λαγκάρντ και του Βγενόπουλου. 

Όπως μεταφέρεται από την αντιπολίτευση, ο κ.Παπαγγελόπουλος στάθηκε και στον τεράστιο όγκο του υλικού και τους εξαντλητικούς ρυθμούς που χρειάζονται για την ανάγνωσή του: «Ξενυχτώ, διαβάζω μερόνυχτα. Η δίωξη μου είναι προαποφασισμένη, όπως προαναγγέλλει μερίδα του τύπου», ενώ αιτήθηκε να έχει μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο όταν έρχεται κάποιο έγγραφο που τον αφορά στην Επιτροπή.

«Από την ενώπιον σας διαδικασία αποδείχθηκε περίτρανα ότι ο Ρασπουτιν υπήρχε μόνο στη διεστραμμένη σκέψη της κ. Ράικου» σχολίασε ακόμα, λέγοντας -κατά τις πηγές της ΝΔ– ότι «θα έρθει η σειρά της κ. Ράικου όταν ασχοληθώ αποκλειστικά μαζί της στην πορεία της κατάθεσης μου».

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Παπαγγελοπουλος ρώτησε ευθέως τον πρόεδρο της Επιτροπής αν είχε συνάντηση πρόσφατα με τον Αντώνη Σαμαρά, επικαλούμενος σχετικό δημοσίευμα: «Κύριε Μπούγα ισχύει δημοσίευμα των ‘Παραπολιτικών’ ότι συναντηθήκατε με τον κ. Σαμαρά;», με τον Πρόεδρο να διαψεύδει το σχετικό δημοσίευμα.

«Όλη η κατάθεση Μιωνη στηρίζεται στο αφήγημα ότι η ‘σκευωρία Λαγκάρντ’ ήταν πρόβα για τη ‘σκευωρία Novartis’», ανέφερε ακόμη ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και πρόσθεσε απευθυνόμενος στους εκπροσώπους ΝΔ – ΚΙΝΑΛ: «Το 2012, όταν βγήκαν τα δημοσιεύματα από την Γ. Παπαδάκου και τον Γ. Φιλιππάκη, είχα ήδη είχα πάρει σύνταξη. Ούτε τον Τσίπρα δεν γνώριζα καν. Και λέει ότι έστησα την σκευωρία και το ταξίδι (στο Παρίσι). Τότε, γιατί δεν καλείτε τους κ.κ. Καλούδη και Ζαγοραίο; Έτσι δεν δείχνετε ότι φοβόσαστε την αλήθεια;».

Ο Δημήτρης Τσοβόλας, συνήγορος του Παπαγγελόπουλου, επέμεινε στην ακυρότητα της κλήσης του πελάτη του και επέμεινε στην κλήτευση βασικών μαρτύρων, όπως οι εισαγγελείς κ.κ. Ζαγοραίος και Καλούδης και επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι πρέπει να κληθεί και ο μηνυτής του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να διεξαχθεί και κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση.

Ζήτησε επίσης να κληθούν και οι Γ. Παπαδάκου, Αλ. Τάρκας και Γ. Φιλιππακης, ενώ υπενθύμισε ότι κατέθεσε ως μάρτυρας στην Επιτροπή ο Σ. Μιωνή: «Θα ξεχάσουμε τα νομικά εδώ μέσα. Ποια διάταξη προβλέπει ότι δεν μπορούν να κληθούν ως μάρτυρες; Η εξέταση του μάρτυρα δεν είναι ανακριτική πράξη. Αυτό το κάνατε για τον κ. Μιωνη, ο οποίος έκανε το εξής τραγικό: ήρθε και κατέθεσε στην Επιτροπή σας στις 10.30 το πρωί και σας προσκόμισε μια μήνυση την οποία θα κατέθετε στις 11.00! Παρανόμως σας την έχει εγχειρίσει, παραβιάζοντας προσωπικά και μυστικά δεδομένα».

Μετά από ερώτηση του Γ. Ραγκούση, όπως μεταφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύφθηκε ότι ο Δ. Παπαγγελόπουλος εξετάζεται επί τη βάσει ανυπόγραφων καταθέσεων. «Έχετε στείλει ανυπόγραφη την κατάθεση της Ξένης Δημητρίου στον κ. Παπαγγελόπουλο και τον καλείτε να δώσει εξηγήσεις;», ρώτησε ο κ.Ραγκούσης για να λάβει τη θετική απάντηση του κ. Μπούγα.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στη συνέχεια θύμισε ότι ο Θ. Πλευρης είναι δικηγόρος του μηνυτή του, Αντώνη Σαμαρά, αλλά αυτό δεν τον οδήγησε στην παραίτησή του από την Επιτροπή. «Ξέρετε ότι δεν μπορείτε να με καταδικάσετε αλλά μόνο να με παραπέμψετε στη Δικαιοσύνη γιατί έτσι νομίζετε ότι θα ξεπλένετε τα σκάνδαλα σας. Η εγκληματική συμμορία που προσπαθεί να συγκαλύψει τα σκάνδαλα, προσπαθεί να φιμώσει ουσιώδεις μάρτυρες. Φιμώνετε τον Τύπο και τους δημοσιογράφους, φιμώνετε την αλήθεια. Καλέστε την Γ. Παπαδακου, τον Γ. Φιλιππακη και τον Αλ. Τάρκα ως μάρτυρες. Είναι ψευδής η είδηση ότι απαγορεύεται η κλήση τους με την ιδιότητα των μαρτύρων» διαπίστωσε.

Συνέχισε λέγοντας με δηκτικό ύφος προς την Επιτροπή: «Το μόνο αδίκημα που εντοπίστηκε στην Επιτροπή σας είναι η ζωοκλοπή. Ελ. Ραικου, Γ. Τσατανη και λοιποί πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη. Επίσης, και της ρύπανσης του περιβάλλοντος. Τόσες βρωμιές και ακαθαρσίες σε βάρος μου!».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This