Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020

Μπράβο της! Παραιτήθηκε η εισαγγελέας από τη δίκη-παρωδία του πατέρα του Κατσίφα: «Βορειοηπειρώτης δεν μπορεί να δικάσει Βορειοηπειρώτη»

Ανάγνωση: 2 λεπτά

«Αντί να μας δώσουν το πόρισμα θανάτου για τον Κωνσταντίνο μας, που περιμένουμε εδώ και δύο χρόνια, οι αλβανικές Αρχές μάς τραβάνε στα δικαστήρια! Ευτυχώς, υπάρχουν δικαστές με ψυχή».

Με αυτή τη φράση σχολίασε η χαροκαμένη μάνα του Κωνσταντίνου Κατσίφα, Βασιλική, από το χωριό Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου την παραίτηση της Ελληνίδας εισαγγελέως στο Πρωτοδικείο Αργυρόκαστρου, που εκδίκαζε τη δίωξη κατά του πατέρα του 35χρονου, Γιάννη Κατσίφα, για παράνομες οικοδομικές εργασίες, που αφορούσαν την ανέγερση μιας μικρής εκκλησίας στον τόπο όπου βρήκε φρικτό θάνατο ο γιος τους.

Ο θάνατος του Κωνσταντίνου Κατσίφα σε βουνό του χωριού Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο ανήμερα της εθνικής επετείου, στις 28 Οκτωβρίου 2018, όταν έπεσε νεκρός από σφαίρες κάτω από άγνωστες, ακόμη, συνθήκες. Το θέμα μάλιστα είχε φτάσει έως το Ευρωκοινοβούλιο, με σκοπό να ληφθούν μέτρα για την προστασία του ελληνικού πληθυσμού της Βορείου Ηπείρου.

Πριν από μερικούς μήνες η οικογένεια αποφάσισε να χτίσει -με τη βοήθεια φίλων- ένα μικρό προσκυνητάρι στον σημείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο Κωνσταντίνος. Αυτό έδωσε την αφορμή στις αλβανικές Αρχές να κάνουν μήνυση στον πατέρα του, καθώς και στον πρόεδρο του γειτονικού χωριού Βόδριστα, Βαγγέλη Μπάρκα, με την κατηγορία της «παράνομης οικοδομικής εργασίας».

Ωστόσο, η δίκη αναβλήθηκε για τρίτη φορά, καθώς η εισαγγελέας Μ. Ηλιοπούλου (με καταγωγή από το χωριό Δούβιανη του Δήμου Δρόπολης), παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά από την υπόθεση.

Η Βασιλική Κατσίφα ξεσπά

Με σπαρακτική φωνή, η Βασιλική Κατσίφα ξεσπάει μέσα από την «Espresso»:
«Μας κυνηγάνε, παιδί μου. Εμείς πήγαμε να φτιάξουμε ένα πολύ μικρό προσκυνητάρι για να ανάβουμε ένα κερί στη μνήμη του παιδιού μας και εκείνοι μάς έκαναν μήνυση. Όλη η Αλβανία είναι γεμάτη αυθαίρετα, εμάς κυνηγάνε ότι αυθαιρετήσαμε. Και όχι μόνο αυτό, τραβάνε στα δικαστήρια και ένα πάμφτωχο παιδί, τον Βαγγέλη, που είναι πρόεδρος στο διπλανό χωριό, επειδή δέχτηκε να μας βοηθήσει. Και έδιωξαν και τη σύζυγό του από τη δουλειά. Δυστυχώς, η Αλβανία έχει δικτατορία. Κάποτε παρακαλούσα να μην μπει η Αλβανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τώρα παρακαλάμε εμείς οι Βορειοηπειρώτες να μπει, για να να υπάρχει δίκαιο κράτος».

Στην ερώτηση γιατί παραιτήθηκε η εισαγγελέας από την υπόθεση, η Βασιλική Κατσίφα ήταν σαφής: «Η εισαγγελέας είπε από έδρας “Δεν συνεχίζω. Σταματάω εδώ”. Βορειοηπειρώτης δεν μπορεί να δικάσει Βορειοηπειρώτη. Εδώ, παιδί μου, περιμένουμε δύο χρόνια το πόρισμα για τον θάνατο του παιδιού μας και προσπαθούν να δικάσουν ακόμα και τον πατέρα του; Τι άλλο θέλουν να μας κάνουν;»

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ