«Σεισμός» από τις καταγγελίες της Ελληνο-ελβετής ερευνήτριας για τις μίζες Παπασταύρου

Must Read

Πολιτικό σεισμό προκαλούν οι ηχηρές καταγγελίες της Ελληνοελβετής ερευνήτριας Aρτεμης Νιάρου -τις οποίες πρώτη αποκάλυψε η «δημοκρατία»- που έφερε στο φως ότι ο Σταύρος Παπασταύρου διακινούσε μίζες εκατομμυρίων ευρώ.

Η αποκαλυπτική ένορκη κατάθεση της κυρίας Νιάρου στην Οικονομική Εισαγγελία που διαβιβάστηκε στην Προανακριτική, στην οποία αποκαλύπτει πως ο Σταύρος Παπασταύρου λειτουργούσε ως «αχυράνθρωπος» Ισραηλινού μεγαλοεπιχειρηματία, αλλά και το σχεδιάγραμμα που κατέθεσε στην Εισαγγελία, το οποίο περιγράφει τη διαδρομή του χρήματος, μέσω ενός πλέγματος offshore, που διαχειρίζονταν οι Σταύρος Παπασταύρου και Σάμπυ Μιωνής, προκάλεσαν αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Το ίδιο σχεδιάγραμμα της Ελληνοελβετής περιγράφει πως συνολικά 2.600.000 ευρώ είχαν σταλεί από εταιρία, με έδρα τον Παναμά, στον Σταύρο Παπασταύρου, όσο ήταν ακόμη σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά και είχαν χρησιμοποιηθεί για την προεκλογική καμπάνια του πρώην πρωθυπουργού τον Ιανουάριο του 2015.

«Την ώρα που ακούμε για μίζα 2.600.000 σε πρώην πρωθυπουργό της Ν.Δ. μέσω στενού του συνεργάτη, ο οποίος είναι και στενός συνεργάτης του Μιωνή, η Ν.Δ. επιχειρεί φθηνό αντιπερισπασμό με παράνομα κατατεθείσα ηχογραφημένη συνομιλία» σχολίασαν μάλιστα πηγές του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική, διερωτώμενες «για ποιον λόγο αναμειγνύεται το όνομα Σαμαρά σε έγγραφο της δικογραφίας» και ζητώντας μετ’ επιτάσεως να σταλεί το υλικό στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

Κύκλοι της Ν.Δ. έκαναν λόγο για μια ακόμη ακατανόητη αστειότητα που ειπώθηκε προ πέντε ετών και για σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Οι ίδιες πηγές υποστήριξαν ότι η υπόθεση έχει αρχειοθετηθεί και διερευνήθηκε από τέσσερις δικαστικούς από το 2015 έως το 2019, κάνοντας λόγο για δήθεν μάρτυρα, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι «πιστεύεται πως (it is believed) ο κ. Παπασταύρου θα χρηματοδοτούσε την προεκλογική εκστρατεία του τότε κυβερνώντος κόμματος».

πηγή: εφημερίδα «δημοκρατία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This