Τετάρτη 23/6/2021

Δίκη Noor1: Οι Τούρκοι τα φορτώνουν στον πεθαμένο, προκλητική η ασυλία στους Έλληνες συνεργούς τους

Σε έναν …νεκρό συμπατριώτη τους έριξαν την ευθύνη για τους 2,1 τόνους ηρωίνης του πλοίου “Noor 1” τρεις Τούρκοι κατηγορούμενοι οι οποίοι απολογήθηκαν σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά.

Κανείς από τους τρεις κατηγορούμενους δεν είπε έστω μία λέξη εναντίον των Ελλήνων κατηγορουμένων αλλά ούτε ρωτήθηκε σχετικά από τους παράγοντες της δίκης.

Ουδείς ρώτησε πως ένας τόνος της ηρωίνης του “Noor 1” βρέθηκε στην αποθήκη στο Κορωπί όπου συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω από τους λιμενικούς τον Ιούνιο του 2014 με σχεδόν το μισό φορτίο του “λευκού θανάτου”.

Από τους τρεις κατηγορούμενους, οι δύο αρνήθηκαν ότι γνώριζαν οτιδήποτε για τα ναρκωτικά.

Μόνο ο ένας Τούρκος, ο συνοδός του …νεκρού συμπατριώτη του Σερχάν Μπασκάλ (ο οποίος θεωρούνταν από τις αρχές ως από τους “εγκεφάλους” της διακίνησης των ναρκωτικών), παραδέχθηκε την εμπλοκή του.

Ανέφερε σχετικά:

“Δέχομαι ότι αυτό που έκανα είναι επιλήψιμο.

θα δεχθώ όποια απόφαση λάβετε. Σας ζητώ συγνώμη. Μακάρι να μην έκανα αυτή τη δουλειά. Συνειδητά ή ασυνείδητα έκανα αυτή τη δουλειά. Είμαι ένοχος και αποδέχομαι ό,τι αποφασίσετε”.

Όμως δεν διευκρίνισε ποτέ το τι ακριβώς έκανε.

Ούτε ερωτήθηκε ακριβώς ποιες ευθύνες αναλαμβάνει.

Περιορίστηκε μόνο να αναφέρει ότι πήγαινε στις συναντήσεις με τον Μπασκάλ ο οποίος θα νοίκιαζε αποθήκη και θα έκανε μεταφορά δομικών υλικών στο Βέλγιο.

Ο κατηγορούμενος έπεσε σε πολλές αντιφάσεις στην κατάθεση του, υποστηρίζοντας πως τον απειλούσε ο Μπασκάλ, αν άλλαζε την κατάθεση του κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων.

Βέβαια, ο Μπασκάλ είναι νεκρός και δεν μπορεί να το επιβεβαιώσει ή να το διαψεύσει, όπως παρατήρησε η Εισαγγελέας της Έδρας Βασιλική Βλάχου…

“Λέτε ψέματα. Προσπαθείτε να μας μπερδέψετε αλλά δεν θα τα καταφέρετε” συμπλήρωσε η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Κουφούδη σε άλλο σημείο της απολογίας του.

Η δίκη συνεχίζεται την Πέμπτη με την κατάθεση Ιρανού εμπλεκόμενου στην μεταφορά της ηρωίνης στην αποθήκη στο Κορωπί.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ