Υπόθεση Noor1: Όλο το παρασκήνιο με τον ανακριτή που ζήτησε «μετάθεση»

Must Read

Μετάθεση ζητά ο Ανακριτής Διαφθοράς Πειραιά που είχε αναλάβει τη δικογραφία Μαρινάκη για το «Noor 1».

Ο Ανακριτής Διαφθοράς Πειραιά Ιωάννης Πετρόπουλος φαίνεται πως δεν ήθελε να ασχοληθεί από την πρώτη ημέρα με την πολύκροτη δικογραφία που αφορά την εμπλοκή εφοπλιστή και ιδιοκτήτη μέσων μαζικής ενημέρωσης Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση των 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1».

Τον Οκτώβριο του 2019 όταν ανέλαβε ως Ανακριτής Διαφθοράς, είχε υποβάλει δήλωση εξαίρεσης από την υπόθεση, καθώς ο πατέρας του υπήρξε ποδοσφαιρικός εισαγγελέας. Στη δήλωση εξαίρεσης είχε κάνει λόγο για «κακεντρεχή σχόλια» που έγιναν για τον πατέρα του, επειδή είναι Ολυμπιακός και διάφοροι παράγοντες και δημοσιογράφοι υποστήριζαν ότι την περίοδο της θητείας του ευνοούσε με τις αποφάσεις του την «ερυθρόλευκη» ποδοσφαιρική ομάδα.

Τότε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά είχε απορρίψει τη δήλωση εξαίρεσης, δίνοντας το «πράσινο φως» ώστε να συνεχίζει την ανάκριση ο κ. Πετρόπουλος. Όμως όλους τους προηγούμενους μήνες δεν είχε κάνει κάποια ανακριτική πράξη, καθώς προηγούνταν υπόθεση που αφορούσε τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς. Μάλιστα λόγω του κινδύνου παραγραφής αυτής της υπόθεσης, έδωσε προτεραιότητα σε αυτή.

Αποτέλεσμα; Να μην έχει προχωρήσει η δικογραφία που αφορά την εμπλοκή του Βαγγέλη Μαρινάκη στο «Noor 1». Και όταν – επιτέλους – ο ανακριτής ολοκλήρωσε τη δικογραφία του ΟΛΠ και έπρεπε να ασχοληθεί την εκκρεμή εδώ και 27 μήνες δικογραφία για το Βαγγέλη Μαρινάκη, τώρα ο κ. Πετρόπουλος ζητά να μετατεθεί στην …Χαλκίδα για προσωπικούς λόγους, όπως αποκάλυψε το βράδυ της Δευτέρας (22/6) η εκπομπή «Δίκη στο OPEN».

Το αίτημα έχει υποβληθεί στον Άρειο Πάγο και αναμένεται να εξεταστεί τις επόμενες ημέρες.

Ας σημειωθεί πως ο ανακριτής κ. Πετρόπουλος είχε ζητήσει εγγράφως να του διατεθεί επίκουρος ανακριτής λόγω του όγκου των δικογραφιών. Όμως το αίτημά του δεν απαντήθηκε από τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου Πειραιά Γιάννη Μαλλούχο. Αποτέλεσμα; Η υπόθεση που αφορά τον Βαγγέλη Μαρινάκη να λιμνάζει…

Οι ανακρίτριες που μετατέθηκαν ή παραιτήθηκαν

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση αφορά την εμπλοκή του γνωστού επιχειρηματία στην χρηματοδότηση του ναρκοπλοίου με βάση τις διώξεις σε βαθμό κακουργήματος που άσκησε τον Μάρτιο του 2018 η τότε προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνη Τζίβα, για κατοχή, διακίνηση, αποθήκευση, χρηματοδότηση μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης σε βάρος των Ευ. Μαρινάκη, του δικηγόρου και συνεργάτη του Ευάγγελου Μπαϊρακτάρη, του πρώην νόμιμου εκπροσώπου της εταιρείας Capital Νικόλαου Συντυχάκη και του ναυτασφαλιστή Ηλία Τσακίρη.

Αρχικά την υπόθεση είχε αναλάβει η Ανακρίτρια Διαφθοράς Ευαγγελία Αλεξακίδου, η οποία μετατέθηκε από τον Πειραιά στην Αθήνα το Σεπτέμβριο του 2018.

Στη συνέχεια την υπόθεση ανέλαβε η ανακρίτρια Πειραιά, Καλλιόπη Μάντακα, η οποία παραιτήθηκε από το σώμα και μετανάστευσε στις ΗΠΑ. Την αίτηση την είχε υποβάλει το Μάιο του 2019 αλλά έγινε δεκτή τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου, όταν άλλαξε η κυβέρνηση με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα.

Από τότε η δικογραφία «λιμνάζει».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This