Στραγγάλισαν τον Κωστή Πολύζο πριν τον θάψουν η μάνα και ο πατριός που έπαιρναν δάνεια στο όνομά του

Must Read

Με τα ίδια της τα χέρια στραγγάλισε η μάνα- τέρας σε συνεργασία με τον 45χρονο πατριό του, τον 23χρονο Κωστή Πολύζο, το 2011, όπως αποκαλύφθηκε στην εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της πολύκροτης υπόθεσης.

Σύμφωνα με το Kozanilife, η 52χρονη μητέρα του Δέσποινα Κουτσέγκου, και ο 45χρονος πατριός του Χρήστο Ντιός κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι και στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας για την δολοφονία του παιδιού τους.

Ο Εισαγγελέας  για πρώτη φορά ανέφερε ότι ο Κωστής δολοφονήθηκε με στραγγαλισμό και τα κίνητρα των δολοφόνων του ήταν οικονομικά: «Αντί να βοηθήσουν το παιδί να ορθοποδήσει, το κατέστρεψαν οικονομικά».

Με απόλυτο θράσος η 52χρονη μάνα απάντησε στην έδρα και στον Εισαγγελέα: «Λυπόμαστε για εσάς. Καταδικάσατε δύο αθώους. Πώς θα κοιμηθείτε το βράδυ που βάλατε στη φυλακή δύο αθώους. Εγώ θα κοιμηθώ ήσυχη το βράδυ, αναρωτιέμαι για εσάς».

Το χρονικό της φρίκης

Ο αδικοχαμένος Κωστής Πολύζος είχε εξαφανιστεί από το σπίτι του στις 18 Φεβρουαρίου 2011 και το μισοφαγωμένο από τα αγρίμια πτώμα του είχε βρεθεί τυχαία από έναν κυνηγό οκτώ μήνες αργότερα στο κτήμα του πατριού του, στο σημείο Πασά Γεφύρι, στα σύνορα των νομών Κοζάνης – Γρεβενών. Oπως είχε αποκαλύψει, μάλιστα, ο κυνηγός στο «Φως στο τούνελ», οι δολοφόνοι είχαν περιλούσει τη σορό με καμένα λάδια αυτοκινήτου για να μη μυρίζει, καθώς τα ρούχα του ήταν μαυρισμένα!

Τον πρώτο καιρό, η μητέρα του 23χρονου Δέσποινα Κουτσέγκου παρουσιαζόταν στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη και παρίστανε τη συντετριμμένη μάνα που ανησυχούσε για την τύχη του παιδιού της.

Ωστόσο, αργότερα αποκαλύφθηκε πως το ζευγάρι δολοφόνησε τον 23χρονο, έπειτα από άγριο καβγά, με αφορμή τα υπέρογκα δάνεια συνολικού ύψους 250.000 ευρώ που έπαιρναν πλαστογραφώντας την υπογραφή του αδικοχαμένου Κωστή. Μάλιστα, ακόμα και στις 22 Ιουνίου 2011, οπότε ο 23χρονος φερόταν ως εξαφανισμένος, η Κουτσέγκου πλαστογράφησε την υπογραφή του προκειμένου να υπαχθεί στον νόμο Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Τον Νοέμβριο του 2016 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καστοριάς καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή τόσο τη μητέρα του 23χρονου όσο και τον πατριό του Χρήστο Ντιό.

Ανάμεσα στα ανατριχιαστικά αδιάσειστα στοιχεία για την ενοχή τους, ήταν ότι μάνα και πατριός δεν είχαν δηλώσει ότι το χωράφι της φρίκης που βρέθηκε θαμμένος ο Κωστής ήταν ιδιοκτησία του 45χρονου πατριού του. Εκεί όπου μεταφέρθηκε και θάφτηκε το πτώμα του 23χρονου το οποίο είχε μεταφερθεί με φορτηγάκι του 45χρονου πατριού το οποίο πούλησε μετά τη δολοφονία και μετά από έρευνα της αστυνομίας εντοπίστηκαν ίχνη αίματος στην καρότσα του, παρόλο που είχε υποστεί διαδοχικούς βιολογικούς καθαρισμούς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This