Σάββατο 19/6/2021

Και μετά αναρωτιόμαστε… Άφησαν ελεύθερη τη συμμορία των Ρομά που λήστευε ηλικιωμένους στην Ευρυτανία!

Ποινές «χάδι», που τους επιτρέπουν να κυκλοφορούν ελεύθερα, επιβλήθηκαν στα έξι μέλη της σπείρας των Ρομά που είχαν γίνει φόβος και τρόμος των ηλικιωμένων στην Ευρυτανία, καθώς τους άρπαζαν χρήματα, κοσμήματα, ακόμα και χρυσά δόντια, στη διάρκεια του Ιουνίου και του Ιουλίου του 2019!

Οι έξι Ρομά, ηλικίας 25 ως 35 ετών, τρεις από τους οποίους είχαν προφυλακιστεί, κάθισαν στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λαμίας το πρωί της Πέμπτης, κατηγορούμενοι κατά περίπτωση για ληστεία, συνέργεια σε ληστεία και κλοπές.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, στο τέλος της συνεδρίασης, στην οποία επικράτησε ένταση μεταξύ των συγγενών των θυμάτων και των κατηγορουμένων, το δικαστήριο επέβαλε ποινές κάθειρξης πέντε ετών στους τρεις που είχαν προφυλακιστεί, αλλά έδωσε ανασταλτική δύναμη στην έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι. Στους άλλους δύο κατηγορουμένους επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης οκτώ και δέκα μηνών για συνέργεια στις κλοπές, ενώ ο έκτος αθωώθηκε, καθώς η μοναδική συμμετοχή του ήταν η διάθεση του αυτοκινήτου του.

Κατά τη διάρκεια της δράσης της η σπείρα είχε καταφέρει να αφαιρέσει με τη μέθοδο της απασχόλησης 4.000 ευρώ και κοσμήματα από έναν ηλικιωμένο, περίπου το ίδιο ποσό από μια 89χρονη, στην οποία δεν δίστασαν να ασκήσουν βία, ενώ στην περίπτωση μιας 88χρονης άρπαξαν 7.200 ευρώ από το κομοδίνο της, αλλά και πέντε… χρυσά δόντια, ενθύμιο του μακαρίτη συζύγου της!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ