Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021

Πασίγνωστος έλληνας «μεσάζοντας» στα χέρια των Γερμανών για δεκάδες αδήλωτα εκατομμύρια!

Μία έρευνα της γερμανικής δικαιοσύνης με τεράστιο όμως ελληνικό ενδιαφέρον εκτυλίσσεται τις τελευταίες ημέρες στην εισαγγελία του Μονάχου. Πασίγνωστος έλληνας μεσάζοντας όπλων, ο οποίος βέβαια αρνείται αυτό τον όρο, είναι στο στόχαστρο της γερμανικής δικαιοσύνης διότι εντοπίστηκαν στο λογαριασμούς του περί τα 20 εκατομμύρια €.

Ένα τεράστιο ποσό το οποίο ο μεσάζοντας φέρεται να το μετέφερε σχετικά πρόσφατα από κυπριακές τράπεζες όπου το διατηρούσε. Και εκεί την πάτησε, διότι σύμφωνα με τις πληροφορίες ο μεσάζοντας ήταν φορολογικός κάτοικος Γερμανίας! Γεγονός που αποτελεί το μεγαλύτερο όπλο στα χέρια της γερμανικής δικαιοσύνης για να διελευκάνει την υπόθεση.

Φαίνεται ότι ο ίδιος είχε ξεχάσει που ακριβώς δηλώνει φορολογική κατοικία, γεγονός που τον οδήγησε να κάνει αυτό το μεγάλο λάθος. Η πιθανότατα είχε ξεχάσει πως στο παρελθόν είχε δηλώσει φορολογικός κάτοικος Γερμανίας, προφανώς για να γλιτώσει τους ελέγχους σε άλλη χώρα.

Τεράστιο ελληνικό ενδιαφέρον για την υπόθεση

Θεωρούμε βέβαιο ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα επιληφθεί άμεσα της υπόθεσης, διότι ο εν λόγω μεσάζοντας είχε απασχολήσει την επικαιρότητα επί δύο ολόκληρες δεκαετίες και μάλιστα πρόσφατα. Το όνομα του είχε συνδεθεί με τα μεγαλύτερα σκάνδαλα εξοπλιστικών της μεταπολίτευσης, τα οποία έχουν στείλει στο εδώλιο υπουργούς και δεκάδες άλλους αξιωματούχους και επιχειρηματίες. Ο ίδιος όμως μυστηριωδώς έμενε πάντα στο απυρόβλητο.

Και αυτό παρά τα δημοσιεύματα στο παρελθόν που εντόπιζαν τον ύποπτο ρόλο του σε σκοτεινές υποθέσεις με ζημιά του Δημοσίου εκατοντάδων εκατομμυρίων. Μυστηριωδώς όμως κάποια στιγμή οι εφημερίδες άλλαζαν ρότα και τον ξεχνούσαν. Αυτή η εξέλιξη όμως, ίσως να ρίξει φως στις δραστηριότητες του, που ενώ απασχολούσαν την ελληνική δικαιοσύνη, στο τέλος φαίνεται πάντα να ξεφεύγει.

Να σημειωθεί ότι ο έλληνας μεσάζοντας δεν είναι στην Γερμανία αυτή τη στιγμή και την όλη υπόθεση την χειρίζονται οι δικηγόροι του. Εφτάψυχος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ