Με εντολή Αρείου Πάγου στην εποπτεία του Εισαγγελέα Εφετών η υπόθεση Μιωνή, αλλά στο απυρόβλητο η δικογραφία του «Noor 1»

Must Read

Δύο μέτρα και δύο σταθμά φαίνεται ότι εφαρμόζει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας σε σχέση με τα… αυτονόητα που προβλέπονται στο άρθρο 32 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, σύμφωνα με το οποίο ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών εποπτεύει το ανακριτικό έργο.

Ο κ. Πλιώτας έστειλε έγγραφο με το οποίο καλείται ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ιωάννης Μωραϊτάκης να εποπτεύσει την προκαταρκτική εξέταση που διενεργείται για τις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες που παρέδωσε πρόσφατα ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή στην προανακριτική Επιτροπή της Βουλής και για άλλες συνομιλίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Όπως είθισται σε όλες τις μεγάλες υποθέσεις, «η ανώτατη εποπτεία του ανακριτικού έργου ανήκει στον εισαγγελέα εφετών, που έχει επιπλέον το δικαίωμα να ενεργεί, προσωπικά ή με κάποιον από τους αντεισαγγελείς που υπάγονται σε αυτόν, προκαταρκτική εξέταση για κάθε έγκλημα που γίνεται στην περιφέρειά του, εφόσον δεν έχει διαταχθεί προηγουμένως προκαταρκτική εξέταση από τον εισαγγελέα πλημμελειοδικών».

Στην προκειμένη περίπτωση την προκαταρκτική εξέταση διενεργεί ήδη ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κ. Σπυρόπουλος.

Πάντως, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας στο έγγραφό του προς τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας, Ιωάννη Μωραϊτάκη, ζητά να έχει ο ίδιος,  την εποπτεία της προκαταρκτικής εξέτασης, κατ΄εφαρμογή  της σχετικής διάταξης του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (άρθρο 32 Κ.Π.Δ.), το οποίο ορίζει ότι:

«Ο εισαγγελέας εφετών, μετά το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης που ενήργησε, είτε αρχειοθετεί την υπόθεση, εφόσον στο μεταξύ ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών δεν έχει κινήσει την ποινική δίωξη για την ίδια πράξη, είτε παραγγέλλει να κινηθεί η ποινική δίωξη. Το ίδιο δικαίωμα, χωρίς τους περιορισμούς των προηγούμενων εδαφίων, έχει και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο οποίος μπορεί επίσης σε υποθέσεις εξαιρετικής φύσης να διατάσσει τη διεξαγωγή της ανάκρισης και την εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο κατ’ απόλυτη προτεραιότητα».

Όμως δεν έχει συμβεί το ίδιο στην περίπτωση της δικογραφίας που αφορά τον εφοπλιστή-ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού και μέσων μαζικής ενημέρωσης Βαγγέλη Μαρινάκη η οποία «λιμνάζει» εδώ και 27 μήνες στο γραφείο του Ανακριτή Διαφθοράς Πειραιά, με αποτέλεσμα η πολύκροτη υπόθεση που αφορά κακουργηματικές διώξεις σε σχέση με τη μεταφορά των 2,1 τόνων ηρωίνης να μην ερευνάται ουσιαστικά.

Μήπως θα έπρεπε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να ζητήσει αντίστοιχη εποπτεία του ανακριτικού έργου για τη σοβαρή αυτή υπόθεση στον Ανακριτή Διαφθοράς, από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά Βασιλική Τσιρώνη;

Έχουν περάσει σχεδόν δυόμιση χρόνια. Έχουν γίνει ελάχιστες ανακριτικές πράξεις, ενώ δεν έχουν κληθεί ούτε μάρτυρες, ούτε οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

Εκτός και αν η ταχύτερη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης που αφορά τον εφοπλιστή-καναλάρχη, δεν ενδιαφέρει τη σημερινή ηγεσία της Δικαιοσύνης…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This