Κυριακή 20/6/2021

Απορρίφθηκε η αίτηση μετάθεσης του ανακριτή του «Noor 1»

Παραμένει στη θέση του ο Ανακριτής Διαφθοράς Πειραιά Ιωάννης Πετρόπουλος καθώς απορρίφθηκε η αίτηση του για μετάθεση του στα δικαστήρια της Χαλκίδας όπου και διαμένει.

Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου απέρριψε την αίτηση του και έτσι θα συνεχίσει την έρευνα για την πολύκροτη υπόθεση μεταφοράς 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1» για την οποία κατηγορείται ο εφοπλιστής-ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού και μέσων μαζικής ενημέρωσης Βαγγέλης Μαρινάκης.

Οι μεταθέσεις των δικαστικών λειτουργών ανακοινώθηκαν σήμερα, αλλά ο κ. Πετρόπουλος δεν περιλαμβάνεται στους 96 πρωτοδίκες που μετατίθενται.

Η ηγεσία του Αρείου Πάγου έκρινε πως πρέπει να συνεχίσει τη θητεία του ως Ανακριτής Διαφθοράς Πειραιά όπου υπηρετεί εδώ και μόλις εννέα μήνες.

Μάλιστα τον περασμένο Οκτώβριο είχε υποβάλει δήλωση εξαίρεσης από τη δικογραφία που αφορά τον Βαγγέλη Μαρινάκη, καθώς ο πατέρας του κατά το παρελθόν είχε θητεύσει ως αθλητικός δικαστής. Όμως το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά την είχε απορρίψει.

Μετά και την απόρριψη του αιτήματος μετάθεσης, ο ανακριτής Ιωάννης Πετρόπουλος καλείται να ερευνήσει την πολύκροτη υπόθεση που εκκρεμεί εδώ και δυόμιση χρόνια από τον Μάρτιο του 2018 όταν η τότε προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνη Τζίβα είχε ασκήσει κακουργηματικές ποινικές διώξεις σε βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη και συνεργατών του για κατοχή, διακίνηση, αποθήκευση, χρηματοδότηση μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ