Κοζάνη: Δεν το «βάζουν κάτω» η μάνα και ο πατριός του Κωστή Πολύζου! Κάνουν αίτηση για αναίρεση της απόφασης

Must Read

Αίτηση αναίρεσης κατά της εφετειακής απόφασης, με την οποία καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη για την δολοφονία του 23χρονου Κωστή Πολύζου το 2011,  θα καταθέσουν τις επόμενες ημέρες στον Άρειο Πάγο η μητέρα και ο πατριός του. 

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης τους, Απόστολος Λύτρας, «Παρόλο που από τα στοιχεία που καταθέσαμε στο δικαστήριο προέκυψε ότι το βράδυ της δολοφονίας ο δεύτερος των κατηγορουμένων, ο πατριός, δεν θα μπορούσε να βρισκόταν στην Σιάτιστα, παρόλα αυτά, το δικαστήριο τους καταδίκασε και τους δυο σε ισόβια ποινή κάθειρξης. Περιμένουμε να καθαρογραφεί η απόφαση και θα ασκήσουμε αναίρεση κατά της απόφασης με προσφυγή στον Άρειο Πάγο».

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Μακεδονίας, έκρινε ομόφωνα ένοχους χωρίς ελαφρυντικά την 49χρονη μητέρα του αδικοχαμένου παλικαριού, Δέσποινα Κουτσέγκου, και τον 42χρονο πατριό του, Χρήστο Ντιό, διατηρώντας έτσι την ποινή των ισοβίων που τούς είχε επιβληθεί και πρωτόδικα.

Στο άκουσμα της καταδικαστικής απόφασης, που έκλεισε ορμητικά πίσω της την πόρτα της φυλακής, η 49χρονη ξέσπασε και φώναξε απευθυνόμενη προς το μέρος της έδρας:

“Λυπούμαστε για εσάς. Καταδικάσατε δύο αθώους. Πώς θα κοιμηθείτε το βράδυ που βάλατε στη φυλακή δύο αθώους; Εγώ θα κοιμηθώ ήσυχη το βράδυ, αναρωτιέμαι για εσάς”!

Αθώος δήλωσε και ο πατριός του 23χρονου, προσθέτοντας όμως ότι δεν θα ήθελε να πει κάτι άλλο. Από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων, Απόστολος Λύτρας, είχε ζητήσει να τους αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, καθώς και εκείνο της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει η μητέρα του δολοφονημένου Κωστή. Ωστόσο, το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημά του.

Στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας ήταν καταπέλτης για το σατανικό ζευγάρι. Ο δικαστικός λειτουργός χαρακτήρισε αδιάσειστα τα στοιχεία που οδήγησαν στην καταδίκη της 52χρονης και του 45χρονου, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι το πτώμα του Κωστή Πολύζου βρέθηκε χωρίς παπούτσια. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε, όμως, και στην αδιαφορία της καταδικασμένης πλέον σε ισόβια “Μήδειας” η οποία, όπως είχε αναφέρει και στην κατάθεσή της η παρουσιάστρια Αγγελική Νικολούλη, έδινε καθ΄ όλη τη διάρκεια των ερευνών για τον εντοπισμό του γιου της την εικόνα μιας μητέρας χωρίς συγκίνηση, που δεν πονάει για το παιδί της!

Τον στραγγάλισαν

Ωστόσο, προκάλεσε ανατριχίλα η αποκάλυψη που έκανε ο εισαγγελέας, σχεδόν δέκα χρόνια μετά τη δολοφονία του 23χρονου, ότι οι δράστες του ειδεχθούς εγκλήματος στραγγάλισαν τον άτυχο νεαρό, προτού τον θάψουν στο χωράφι της φρίκης! Όπως ανέφερε ο δικαστικός λειτουργός, το κίνητρο του εγκλήματος ήταν οι οικονομικές εκκρεμότητες των κατηγορουμένων, οι οποίες αποτελούσαν συχνά αφορμή για εντάσεις

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This