Τρίτη 15/6/2021

Εντοπίστηκε ο πρώην της Λίνας Κοεμτζή που φέρεται να έψαχνε το «στικάκι» γύρω από το άψυχο σώμα

Νέες εξελίξεις αναμένεται να δρομολογήσει στην υπόθεση της 22χρονης Λίνας Κοεμτζή, η οποία τον Νοέμβριο του 2016 βούτηξε στο κενό από τον 9ο όροφο της φοιτητικής εστίας όπου έμενε στη Θεσσαλονίκη, η κατάθεση που έδωσε στην Αστυνομία ο νεαρός που φέρεται ότι διατηρούσε σχέση μαζί της.

Υστερα από αναζητήσεις, οι άνδρες της Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάφεραν να εντοπίσουν τον πρώην σύντροφο της 22χρονης, ο οποίος βρισκόταν στο Λονδίνο για σπουδές, και τον κάλεσαν να έρθει στην Ελλάδα. Ετσι χθες, σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα», κλήθηκε σε ανωμοτί κατάθεση προκειμένου να δώσει απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα.

Απόδειξη ότι οι αστυνομικοί δίνουν μεγάλη βαρύτητα στο συγκεκριμένο πρόσωπο αποτελεί το γεγονός ότι πριν από αυτόν είχε κληθεί σε ανωμοτί κατάθεση η μητέρα του. Αν και κανείς δεν γνωρίζει τι κατέθεσε η γυναίκα, αφού η διαδικασία είναι μυστική, εικάζεται ότι είχε κληθεί να πει πού ακριβώς βρίσκεται ο γιος της. Σκοπός της αστυνομικής έρευνας είναι η παροχή στοιχείων στον εισαγγελέα, ώστε να αποφασίσει εκείνος αν θα προχωρήσει στην άσκηση δίωξης ή όχι.

Στο σπίτι του

Ο νεαρός φοιτητής είναι το πρόσωπο στο σπίτι του οποίου στην Καλαμαριά είχαν κάνει έφοδο οι αστυνομικοί και είχαν κατασχέσει υπολογιστές, κινητά και υλικό που ίσως δώσουν πολύτιμα στοιχεία για τον θάνατο της φοιτήτριας. Εκτός από τον ίδιο, η Αστυνομία είχε ελέγξει στη Θεσσαλονίκη ακόμη έναν νεαρό, ο οποίος φέρεται ότι εμπλέκεται στη δημοσιοποίηση γυμνών φωτογραφιών της 22χρονης, που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου.

Σύμφωνα με την κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα, ο πρώην σύντροφος της άτυχης Λίνας φέρεται ότι είναι το ένα από τα δύο άτομα που εμφανίστηκαν από το πουθενά στο σημείο όπου είχε πέσει η αδικοχαμένη φοιτήτρια και έψαχναν γύρω από το άψυχο κορμί της αναζητώντας ένα στικάκι. Γι’ αυτούς τους λόγους οι Αρχές θεωρούσαν πολύ σημαντικό να βρεθεί και να καταθέσει ό,τι γνωρίζει για την υπόθεση.

«Βρισκόμαστε σε πολύ ευαίσθητη καμπή σε ό,τι αφορά την έρευνα και θεωρώ ότι πολύ γρήγορα θα έχουμε απόδοση συγκεκριμένων κατηγοριών σε συγκεκριμένα πρόσωπα, γιατί υπάρχει ένας αυτόπτης μάρτυρας που είδε δύο άτομα… Πρέπει να βρούμε ποιος λέει ψέματα και ποιοι ήταν αυτοί οι δύο» είχε δηλώσει στην «Espresso» ο δικηγόρος της οικογένειας Αντώνης Ξυλουργίδης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ