Ψυχώ στο Χαλάνδρι: «Μου άρεσε να κοιμάμαι δίπλα στο πτώμα του…»

Must Read

Η αυλαία της δίκης για το θρίλερ με τον θάνατο του 64χρονου μεσίτη Γιάννη Βαντίκα, η σορός του οποίου είχε βρεθεί σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, τυλιγμένη με ταινίες, ιμάντες και σεντόνια, μέσα στο σπίτι του στο Χαλάνδρι τον Φεβρουάριο του 2019, άνοιξε χθες στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, στο εδώλιο του οποίου κάθισε η 57χρονη Γερμανίδα σύντροφός του, η οποία κατηγορείται για δολοφονία.

Η 57χρονη έμεινε σιωπηλή ακούγοντας το βαρύ κατηγορητήριο για τη μυστηριώδη υπόθεση, πριν πάρει εκ νέου τον δρόμο για τη φυλακή. Κι αυτό, καθώς η ακροαματική διαδικασία διεκόπη λόγω της απουσίας διερμηνέα και θα συνεχιστεί το πρωί της Τετάρτης. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο θάνατος του άτυχου μεσίτη οφείλεται σε απόφραξη των αεροφόρων αγωγών, εκδοχή που, όπως υποστηρίζουν οι συνήγοροι υπεράσπισης της κατηγορουμένης, θα καταπέσει στο δικαστήριο.

«Η θέση μας είναι πως δεν υπάρχει κάποια πράξη που να σχετίζεται με τον θάνατο του άτυχου άνδρα. Ηταν ένα άτομο πολύ επιβαρυμένο από παθολογικές αιτίες, με διάφορα νοσήματα από τα οποία έπασχε και έχει πιθανολογηθεί από την πλευρά μας ότι ενδεχομένως ο θάνατός του να οφείλεται σε αμιγώς παθολογικά αίτια» δήλωσε ο συνήγορος της Γερμανίδας Σπύρος Δημητρίου, υποστηρίζοντας πως η 57χρονη τύλιξε το πτώμα με σεντόνια και το κράτησε στο σπίτι επειδή αδυνατούσε να συμφιλιωθεί με την ιδέα πως ο αγαπημένος της δεν ήταν πια στη ζωή!


«Το ότι τύλιξε το πτώμα του συντρόφου της το έκανε διότι δεν μπορούσε να αποχωριστεί τον σύντροφό της, τον υπεραγαπούσε, τον λάτρευε και γι’ αυτό έμεινε μαζί με το πτώμα δύο εβδομάδες» πρόσθεσε η έτερη συνήγορος Εβίτα Βαρελά.
Το κουβάρι του θρίλερ γύρω από τον θάνατο του άτυχου 64χρονου άρχισε να ξετυλίγεται τον Φεβρουάριο του 2019, όταν εντοπίστηκε το πτώμα του στο διαμέρισμα όπου διέμενε με τη Γερμανίδα σύντροφό του στο Χαλάνδρι. Η ίδια είχε εξαφανιστεί και, όπως αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια των ερευνών, είχε φύγει για την πατρίδα της.

Η αντίστροφη μέτρηση

Ομως, λίγες εβδομάδες αργότερα επέστρεψε στην Ελλάδα και οι αστυνομικοί την εντόπισαν σε ένα διαμέρισμα στο Παγκράτι όπου τη συνέλαβαν. Η ίδια υποστήριξε πως ο λόγος που επέστρεψε ήταν για να λογοδοτήσει στις Αρχές.

Στην προανακριτική κατάθεσή της φέρεται ότι υποστήριζε πως έδωσε χάπια στον 64χρονο για να τον ηρεμήσει ύστερα από έναν καβγά, ενώ στην απολογία της στον ανακριτή αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι σκότωσε τον άτυχο άνδρα. Μάλιστα, αποκαλύπτει το νοσηρό σκηνικό που ακολούθησε μετά τον θάνατο του μεσίτη, καθώς η ίδια κοιμόταν επί δύο εβδομάδες πλάι στην παγωμένη σορό!

«Είχα καταλάβει ότι πέθανε, αλλά δεν το πίστευα και μου άρεσε να είμαι δίπλα του» είχε πει λίγο πριν κριθεί προφυλακιστέα και είχε προσθέσει: «Αυτές τις δέκα ημέρες που σας λέω ζούσα σαν να ήταν μαζί μου. Πήγαινα σούπερ μάρκετ, του μιλούσα, μαγείρευα και για τους δυο μας. Εμένα με ανησυχούσε μην έρθει και τον ψάξει κανείς»!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This