Κυριακή 13/6/2021

Βαριές καμπάνες για την «μαφία» του Κορυδαλλού: Καταδίκες Βλαστού, Σκαφτούρου και Λίτσας

Με ποινές φυλάκισης 30 μηνών έως κάθειρξης 20 ετών, έπεσε η αυλαία της δίκης για τη «μαφία» των Φυλακών Κορυδαλλού με πρωταγωνιστή τον βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστό, που εισέπραξε μεν τη μεγαλύτερη ποινή αλλά «κέρδισε» το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά!

Παρακολούθησε και Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Ο περιβόητος κρατούμενος και κεντρικό πρόσωπο της ομάδας η οποία, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οργάνωνε ακόμα και μέσα από τον Κορυδαλλό επιθέσεις σε βάρος δικαστικών λειτουργών, εκβιασμούς, απόπειρες ανθρωποκτονίας και σωρεία άλλων αδικημάτων, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 ετών, καθώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς. Ο άλλοτε σκληροπυρηνικός ποινικός τα τελευταία χρόνια δεν έχει υποπέσει σε παράπτωμα μέσα στη φυλακή, ενώ παρακολούθησε και Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας!

Το δικαστήριο καταδίκασε άλλα 12 άτομα, ενώ αθώωσε 14 κατηγορουμένους, είτε γιατί δεν προέκυψε η συμμετοχή τους στο κύκλωμα είτε γιατί τα αδικήματα που τους βάρυναν είχαν παραγραφεί.

Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης είχε αποκαλυφθεί από την εξαδέλφη του Παναγιώτη Βλαστού, Λίτσα Βλαστού, η οποία με τη μαρτυρία της βοήθησε τις Αρχές να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης. Η ίδια που «βοηθούσε» τον εξάδελφό της έως τη στιγμή που εκείνος την κατηγόρησε την ότι του «έφαγε» 1,5 εκατ. ευρώ από τα λύτρα της απαγωγής του εφοπλιστή Παναγόπουλου, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 14 ετών με αναστολή, καθώς της αναγνωρίστηκε η συμβολή της στην εξάρθρωση του κυκλώματος. Ποινή κάθειρξης 16 ετών με αναστολή επέβαλε η έδρα στον «συμπρωταγωνιστή» του Βλαστού, Γιάννη Σκαφτούρο, ενώ μεταξύ των αθωωθέντων ήταν και η πρώην δικηγόρος του βαρυποινίτη, Αδαμαντία Αγγελέτου.

Επιθέσεις κατά δικαστικών

Στη δράση του κυκλώματος αποδόθηκαν, μεταξύ άλλων, η επίθεση σε βάρος της εισαγγελέως Τρικάλων Σοφίας Πετράκη, της προέδρου Εφετών Παρασκευής Καλαϊτζή που δίκασε την απαγωγή Παναγόπουλου και οι εκρήξεις στο σπίτι του Γιάννη Σμπώκου και της αδελφής του.

«Η απόφαση του δικαστηρίου δικαιώνει πλήρως τη θέση του εντολέα μου. Ευχαριστούμε την ελληνική δικαιοσύνη που κάτω από αντίξοες συνθήκες επιτέλεσε άψογα το έργο της» δήλωσε στην «Espresso» ο δικηγόρος Γιάννης Μπουρίθης, ο οποίος υπερασπίστηκε κατηγορούμενο που καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών με αναστολή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ