Βαριές καμπάνες για την «μαφία» του Κορυδαλλού: Καταδίκες Βλαστού, Σκαφτούρου και Λίτσας

Must Read

Με ποινές φυλάκισης 30 μηνών έως κάθειρξης 20 ετών, έπεσε η αυλαία της δίκης για τη «μαφία» των Φυλακών Κορυδαλλού με πρωταγωνιστή τον βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστό, που εισέπραξε μεν τη μεγαλύτερη ποινή αλλά «κέρδισε» το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά!

Παρακολούθησε και Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Ο περιβόητος κρατούμενος και κεντρικό πρόσωπο της ομάδας η οποία, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οργάνωνε ακόμα και μέσα από τον Κορυδαλλό επιθέσεις σε βάρος δικαστικών λειτουργών, εκβιασμούς, απόπειρες ανθρωποκτονίας και σωρεία άλλων αδικημάτων, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 ετών, καθώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς. Ο άλλοτε σκληροπυρηνικός ποινικός τα τελευταία χρόνια δεν έχει υποπέσει σε παράπτωμα μέσα στη φυλακή, ενώ παρακολούθησε και Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας!

Το δικαστήριο καταδίκασε άλλα 12 άτομα, ενώ αθώωσε 14 κατηγορουμένους, είτε γιατί δεν προέκυψε η συμμετοχή τους στο κύκλωμα είτε γιατί τα αδικήματα που τους βάρυναν είχαν παραγραφεί.

Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης είχε αποκαλυφθεί από την εξαδέλφη του Παναγιώτη Βλαστού, Λίτσα Βλαστού, η οποία με τη μαρτυρία της βοήθησε τις Αρχές να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης. Η ίδια που «βοηθούσε» τον εξάδελφό της έως τη στιγμή που εκείνος την κατηγόρησε την ότι του «έφαγε» 1,5 εκατ. ευρώ από τα λύτρα της απαγωγής του εφοπλιστή Παναγόπουλου, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 14 ετών με αναστολή, καθώς της αναγνωρίστηκε η συμβολή της στην εξάρθρωση του κυκλώματος. Ποινή κάθειρξης 16 ετών με αναστολή επέβαλε η έδρα στον «συμπρωταγωνιστή» του Βλαστού, Γιάννη Σκαφτούρο.

Επιθέσεις κατά δικαστικών

Στη δράση του κυκλώματος αποδόθηκαν, μεταξύ άλλων, η επίθεση σε βάρος της εισαγγελέως Τρικάλων Σοφίας Πετράκη, της προέδρου Εφετών Παρασκευής Καλαϊτζή που δίκασε την απαγωγή Παναγόπουλου και οι εκρήξεις στο σπίτι του Γιάννη Σμπώκου και της αδελφής του.

«Η απόφαση του δικαστηρίου δικαιώνει πλήρως τη θέση του εντολέα μου. Ευχαριστούμε την ελληνική δικαιοσύνη που κάτω από αντίξοες συνθήκες επιτέλεσε άψογα το έργο της» δήλωσε στην «Espresso» ο δικηγόρος Γιάννης Μπουρίθης, ο οποίος υπερασπίστηκε κατηγορούμενο που καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών με αναστολή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This