Τετάρτη, 21 Απρ 2021

Άρση τηλεφωνικού απορρήτου και τεστ DNA καθορίζουν τις εξελίξεις στην υπόθεση της μικρής Μαρκέλλας

Με αγωνία περιμένει η οικογένεια της 10χρονης Μαρκέλλας τα αποτελέσματα του τεστ DNA στο οποίο υποβλήθηκε η 33χρονη «κοκκινομάλλα» Ειρήνη Μούρθου, η οποία απήγαγε το ανήλικο κορίτσι στην Κάτω Τούμπα Θεσσαλονίκης στις 11 Ιουνίου.

Την ίδια ώρα αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα αποτελέσματα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της, καθώς οι Αρχές πιστεύουν ότι θα απαντήσουν στο πολύ κρίσιμο ερώτημα, αν πίσω από την αρπαγή του παιδιού κρύβεται επικίνδυνο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας ή ακόμα και παιδόφιλων!

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, μέσα στα επόμενα 24ωρα οι αστυνομικοί οι οποίοι χειρίζονται την –πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα- υπόθεση θα έχουν στα χέρια τους τα αποτελέσματα των τεστ DNA στο οποίο υποβλήθηκαν τόσο η ήδη προφυλακισμένη 33χρονη όσο και η μικρή Μαρκέλλα, σε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις σχετικά με τη γενετήσια ελευθερία της ανήλικης.

Ταυτόχρονα στα ειδικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζεται η προσπάθεια να ανακτηθούν τα δεδομένα από τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποίησε η «κοκκινομάλλα» αλλά και από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή που επιχείρησε να καταστρέψει ολοσχερώς λίγο πριν από τη σύλληψή της. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, έγινε δεκτό το αίτημα για άρση του απορρήτου, η οποία θα γίνει πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Αν και η 10χρονη Μαρκέλλα έχει δώσει επαρκείς πληροφορίες και στοιχεία σχετικά με τι ακριβώς συνέβη στο διαμέρισμα της 33χρονης, η κατηγορούμενη προσπαθεί να πείσει -μέσω σημειώματός της- ότι μόνος στόχος της ήταν να φροντίσει το μικρό παιδί. Γι’ αυτόν τον λόγο οι Αρχές δίνουν μεγάλη βαρύτητα στις συνομιλίες που είχε η κατηγορούμενη το 48ωρο που κρατούσε φυλακισμένη την 10χρονη.

Στο μεταξύ, οι καταθέσεις που έχουν λάβει οι αστυνομικοί από πρόσωπα τα οποία γνώριζαν την Ειρήνη Μούρθου δείχνουν ότι δεν ήταν ικανή να δράσει μόνη της, αλλά πιθανότατα είχε και συνεργούς.

Πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας θέλουν τη 10χρονη Μαρκέλλα να είναι πιο κοντά από ποτέ με την οικογένειά της, αλλά και τη μητέρα της να βρίσκεται στο πλευρό της. Μάλιστα, η τελευταία φέρεται ότι υποδεικνύει υποδειγματική συμπεριφορά στη συνεργασία της με τις Αρχές, ώστε να επιστρέψουν σύντομα στο σπίτι τα δύο παιδιά της, που διαμένουν προσωρινά σε δομή φιλοξενίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ