Ζακ Κωστόπουλος: Δεν θα δικαστούν τελικά για ανθρωποκτονία οι 5 αστυνομικοί και ο διασώστης

Must Read

Απορρίφθηκε από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών η μήνυση για ανθρωποκτονία της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου κατά των πέντε αστυνομικών και του διασώστη του ΕΚΑΒ.

Αυτό σημαίνει πως στις 21 Οκτωβρίου θα κάτσουν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας μόνο οι τέσσερις αστυνομικοί που κατηγορούνται για το αδίκημα της θανατηφόρου σωματικής βλάβης, καθώς και ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης.

H οικογένεια του αδικοχαμένου ακτιβιστή, πάντως, θα ασκήσει προσφυγή κατά της απόφασης που αφήνει «έξω από το κάδρο» των ευθυνών τους άλλους πέντε αστυνομικούς και τον διασώστη.

Όπως εξήγησε στην Εφημερίδα των Συντακτών η Άννυ Παπαρρούσου, εκ των δικηγόρων της οικογένειας Κωστόπουλου, ο εισαγγελέας επικαλείται ένα οιονεί δεδικασμένο, ισχυρίζεται δηλαδή ότι πρέπει να απορριφθεί η μήνυση της οικογένειας διότι οι πέντε αστυνομικοί και ο διασώστης δεν παραπέμφθηκαν από τον ανακριτή στο στάδιο της ανάκρισης.

«Η αιτιολογία της απορριπτικής διάταξης αποτελεί ένα νομικό εφεύρημα που δεν στηρίζεται στο νόμο και θα προσβληθεί με την προσφυγή που θα ασκήσουμε», σημείωσε η ίδια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της δικηγόρου κας Παπαρρούσου:
«Με διάταξή του, ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών, απέρριψε τη μήνυση της οικογένειας του Ζαχαρία Κωστόπουλου για ανθρωποκτονία κατά του συνόλου των αστυνομικών που συνέπραξαν στην θανατηφόρα «σύλληψή» του, καθώς και κατά του διασώστη του ΕΚΑΒ για το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης. Η αιτιολογία της απορριπτικής διάταξης αποτελεί ένα νομικό εφεύρημα που δε στηρίζεται στο νόμο και θα προσβληθεί με την προσφυγή που θα ασκήσουμε.

Για άλλη μια φορά όμως, καταγράφεται η παρέκκλιση από την ορθή και συνήθη νόμιμη διαδικασία σε όλες τις εκφάνσεις της υπόθεσης αυτής, γεγονός που αναδεικνύει τις κυρίαρχες στερεοτυπικές δομές που απεργάζονται την ανεύρεση της αλήθειας και της τιμωρίας των ενόχων.

Με την ευχή η επιεικής αντιμετώπιση των κατηγορουμένων που έχει χαρακτηρίσει την υπόθεση της φρικτής θανάτωσης του Ζαχαρία Κωστόπουλου να επικρατήσει και ευρύτερα στο δικαστικό σύστημα, επαναδιατυπώνεται η νόμιμη και δίκαια αξίωση της οικογένειας να αποδοθεί ουσιαστική δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν οι ένοχοι, όπως ορίζει ο νόμος».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This