10-8-2020

Κλάματα, φωνές και… λιποθυμίες το μεσημέρι έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας! (video)

«Δράματα» είχαμε έξω από Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας, όπου το μεσημέρι της Δευτέρας έλαβε χώρα η κύρια ανάκριση των 7 κατηγορούμενων για ληστείες σε τράπεζες και επιχειρήσεις.  

Συγκεκριμένα, τη στιγμή όπου εντός του μεγάρου ανακοινωνόταν η προφυλάκιση των δύο εκ των κατηγορούμενων, με τη σύμφωνη γνώμη Ανακρίτριας και Εισαγγελέα, έξω από το μέγαρο εκτυλίσσονταν σκηνές έντασης, με κλάματα και λιποθυμίες συγγενών των συλληφθέντων που κατηγορούνται για τη σύσταση εγκληματικής ομάδας και τη διάπραξη διακεκριμένων κλοπών σε τράπεζες και επιχειρήσεις.

Οι προσωρινά κρατούμενοι, οι οποίοι και θα οδηγηθούν στη φυλακή, είναι δύο αδέρφια ηλικίας 25 και 37 ετών, με τους υπόλοιπους πέντε συλληφθέντες να αφήνονται ελεύθεροι με  περιοριστικούς όρους.

Το Σάββατο, εξάλλου, είχαν απολογηθεί οι τέσσερις πρώτοι, ηλικίας 43, 35, 27 και 24 ετών, οι οποίοι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχαν περισσότερο περιφερειακό ρόλο και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μέχρι τη δίκη, ενώ στον καθένα εξ αυτών ορίστηκε και καταβολή χρηματικής εγγύησης 3.000 ευρώ.

Επιπλέον, τη Δευτέρα απολογήθηκε και ένας 32χρονος από τους Σοφάδες Καρδίτσας, ο οποίος επίσης αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους εμφάνισης στο οικείο ΑΤ κάθε 1η και 16η του μήνα, ενώ καλείται να καταβάλει και χρηματική εγγύηση 2.000 ευρώ.

Για την ίδια υπόθεση, από τις αστυνομικές αρχές αναζητούνται ακόμη οκτώ άτομα, εκ των οποίων ο ένας αδερφός των δύο που κρίθηκαν προφυλακιστέοι, ενώ άλλοι τέσσερις δήλωναν μέχρι πρότινος ως τόπο κατοικίας την Ανθήλη Λαμίας.

Κλοπές ΑΤΜ, χρηματοκιβωτίων και οχημάτων

Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα είναι υπεύθυνη για τέσσερις κλοπές και μία απόπειρα κλοπής ΑΤΜ τραπεζών, έξι κλοπές και τρεις απόπειρες κλοπών χρηματοκιβωτίων από επιχειρήσεις, καθώς και για δεκαέξι κλοπές και δύο απόπειρες κλοπών οχημάτων.

Η δράση της προκάλεσε, σύμφωνα με τη δικογραφία, ζημιές κοντά στα 150.000 ευρώ, ενώ οι ίδιοι αποκόμισαν όφελος που φτάνει τα 125.000 ευρώ.

  • Δείτε πλάνα από τις εντάσεις έξω από το δικαστικό μέγαρο:

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ