10-8-2020

Η Ελληνική Δικαιοσύνη στέλνει στο εδώλιο τους… κατηγόρους!

Χαστούκι στις μεθοδεύσεις των πολιτικάντηδων από την ελληνική δικαιοσύνη!
Ο Αντιεισαγγελέας Λάμπρος Σοφουλάκης, ο οποίος διαπιστώνει ποινικά αδικήματα κατά πέντε άλλων προσώπων (Αγγελής, Ράικου, Μανιαδάκης, Φρουζής, Μανίας) , αλλά όχι για την κ. Τουλουπάκη.

Αναλυτικά:

Σε δύο συμπεράσματα φέρεται να καταλήγει ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Λάμπρος Σοφουλάκης, ο οποίος διενήργησε την προκαταρκτική έρευνα για τυχόν παρατυπίες της εισαγγελέως διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη και των επίκουρων της, Χρ. Ντζούρα και Στ. Μανώλη, στην υπόθεση της Novartis.

Το πρώτο, σύμφωνα με τις πληροφορίες που κυκλοφορούν, είναι ότι οι εισαγγελείς διαφθοράς ενήργησαν σύννομα και δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους τα οποία να δικαιολογούν την άσκηση ποινικής δίωξης για τις πράξεις που τους αποδίδονται.

Το δεύτερο συμπέρασμα είναι η επισήμανση του Αντιεισαγγελέα ότι κατά την εξονυχιστική έρευνά του προέκυψαν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα ποινικά αδικήματα σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων, τα οποία ζητά να ερευνηθούν από τον αρμόδιο εισαγγελέα πλημμελειοδικών.

Ενδείξεις για την τέλεση αδικημάτων υπάρχουν κατά τον κ. Σοφουλάκη για τους Ιωάννη Αγγελή (ψευδορκία και ψευδή καταμήνυση, παράβαση καθήκοντος), Ελένη Ράικου (ψευδορκία και ψευδή καταμήνυση, αποσιώπηση λόγου εξαίρεσης από την έρευνα) Νικόλαο Μανιαδάκη (ψευδορκία), Κωνσταντίνο Φρουζή  (ψευδορκία και ψεύδη καταμήνυση) και Νικόλαο Μανία (ψευδορκία και ψεύδη καταμήνυση).

Ο Ευάγγελος Ζαχαρής από την πλευρά του, ζητά την άσκηση δίωξης στην Ελένη Τουλουπάκη για τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας, παράβασης καθήκοντος, ψευδούς βεβαίωσης, παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου και παραβίασης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, ενώ για τους δύο επίκουρους εισαγγελείς Διαφθοράς, τον Χρήστο Ντζούρα και τον Στέλιο Μανώλη, δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ