Παραμένει το πρόστιμο των 270.000 ευρώ σε Λαρισαίο συνταξιούχο που θανάτωσε 8 νεογέννητα κουτάβια

Must Read

Το 2013 σε μια πρωτοφανή πανελλαδικά υπόθεση, όσον αφορά το ύψους του προστίμου που τελικά επεβλήθη, ένας Λαρισαίος συνταξιούχος καταδικάστηκε για τη θανάτωση 8 νεογέννητων κουταβιών και την κακοποίηση ενός ακόμη, μετά από καταγγελία σε βάρος του σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον ν. 4039/2012, με το συνολικό πρόστιμο να ανέρχεται στις 270.000 ευρώ (30.000 για κάθε ζώο και κάθε περιστατικό).

Σύμφωνα με την καταγγελία, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας, στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας ο συνταξιούχος προχώρησε στη θανάτωση οκτώ νεογέννητων κουταβιών και στην κακοποίηση ενός ακόμη, τα οποία γέννησε ο σκύλος που είχε. Τα κουτάβια βρέθηκαν θανατωμένα σε μια νάιλον σακούλα, κάτω από πέτρες.

Ο Λαρισαίος μετά την καταδικαστική απόφαση του 2014, ξεκίνησε προσφυγές για να ακυρωθεί, ή να μειωθεί το πρόστιμο.

Το Μονομελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Λάρισας το 2017 απέρριψε το αίτημα και ο συνταξιούχος προσέφυγε ξανά το 2019 στο Διοικητικό Εφετείο Λάρισας, το οποίο με τη σειρά του απέρριψε επίσης την έφεση επί της αρχικής προσφυγής στο Διοικητικό Πρωτοδικείο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This