Τα «κουρεμένα» αναδρομικά είναι κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος και των αποφάσεων του ΣτΕ

Must Read

Για νέα κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος και των πρόσφατων αποφάσεων της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) κάνουν λόγο έγκυροι νομικοί σε σχέση με τη ρύθμιση των «κουρεμένων» αναδρομικών την οποία προωθεί η κυβέρνηση, ενώ συνταξιουχικοί φορείς ετοιμάζονται να κάνουν διαμαρτυρίες και νέες προσφυγές στα δικαστήρια.

Όπως δήλωσε στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ, ο καθηγητής Αλέξης Μητρόπουλος, η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, μετά τις σχετικές εξαγγελίες του πρωθυπουργού, παραβιάζει κατάφωρα τις πρόσφατες αποφάσεις του ΣτΕ και αποτελεί ακόμη μία κοροϊδία, ακόμη έναν εμπαιγμό σε βάρος των «απόμαχων της εργασίας». Σύμφωνα με τον κ. Μητρόπουλο, πέρα από το νέο –εκτός πλαισίου των αποφάσεων του Ανώτατου Δικαστηρίου– «κούρεμα» των αναδρομικών, δεν συνυπολογίζονται οι προβλεπόμενοι από τη νομοθεσία τόκοι (6% για κάθε χρόνο καθυστέρησης των οφειλομένων).

Για «νομικό πραξικόπημα» έκανε λόγο και ο δικηγόρος Λουκάς Αποστολίδης. «Όποια και αν είναι η δικαιολογία της εκτελεστικής εξουσίας, οι περικοπές και ο περιορισμός εφαρμογής των αποφάσεων Ολομέλειας ΣτΕ και Ελεγκτικού Συνεδρίου αποτελούν συνταγματική εκτροπή, αφού παραβιάζεται η συνταγματική αρχή της διάκρισης των εξουσιών» τόνισε ο κ. Αποστολίδης.

Την ίδια στιγμή, διαμαρτυρίες και νέες προσφυγές (παρά το «μπλόκο» που επιχειρεί η κυβέρνηση με τη σχετική τροπολογία) ετοιμάζουν συνταξιουχικοί φορείς. Αναμένοντας τις τελικές ερμηνείες των νομικών συμβούλων τους, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους τόνιζαν ότι οι εξαγγελίες Μητσοτάκη αποτελούν τον απόλυτο εμπαιγμό και για τον λόγο αυτό αναμένονται έντονες αντιδράσεις, ενώ ήδη διαμορφώνουν το πλαίσιο βάσει του οποίου θα κινηθούν εκ νέου δικαστικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This