Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020

Ανατροπή στην υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με παρέμβαση Πλιώτα

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Την απόφαση της απαλλαγής των κατηγορουμένων για την υπόθεση των αποκαλούμενων επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ζήτησε ο ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, καθώς μελετά το ενδεχόμενο να ασκήσει αναίρεση.

Σύμφωνα με το dikastiko.gr, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου σκοπεύει να μελετήσει την απόφαση απαλλαγής, προκειμένου να κρίνει εάν θα ασκηθεί ή όχι αναίρεση στο σκέλος που αφορά την απαλλαγή των κατηγορουμένων για το αδίκημα της απιστίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Όπως έγινε γνωστό, με την πρόσφατη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας κρίθηκε κατά πλειοψηφία ότι με βάση τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα που απαιτεί έγκληση του παθόντα για την κατηγορία της απιστίας σε βάρος τραπεζικού ιδρύματος (νόμος 4619/2019 άρθρο 405), η δίωξη κηρύσσεται απαράδεκτη καθώς η εκκαθαρίστρια εταιρία (PQH) δεν κατέθεσε σχετική δήλωση. Κατ’ αυτόν τον τρόπο έγινε παύση της ποινικής δίωξης των κατηγορουμένων.

Δημοσιότητα

Ωστόσο, μετά τη δημοσιότητα που πήρε η υπόθεση, ο κ. Πλιώτας ανέλαβε να εξετάσει τα δεδομένα και στην περίπτωση που κρίνει πως απαιτείται θα ασκήσει αναίρεση της απόφασης του Εφετείου.

Να σημειωθεί πως για όσους κατηγορούμενους αντιμετωπίζουν το αδίκημα της απάτης, η δίκη για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αναμένεται να συνεχιστεί στις 15 Σεπτεμβρίου 2020.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ