Πέμπτη 17/6/2021

Έρχονται «δίκες-εξπρές» προς ολοκλήρωση των αιτήσεων για ρύθμιση οφειλών εντός του 2021

Έρχονται «δίκες-εξπρές» για όσους έχουν καταθέσει αιτήσεις ρύθμισης οφειλών με το νόμο Κατσέλη, με στόχο αυτές να ολοκληρωθούν εντός του 2021.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Δικαιοσύνης σκοπεύει να προωθήσει άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία, μέσω της οποίας θα επιχειρηθεί η επίσπευση της συζήτησης των αιτήσεων ρύθμισης οφειλών του Ν. 3869/2010, οι οποίες εκκρεμούν στα πρωτοβάθμια δικαστήρια και έχουν προσδιορισθεί σε δικάσιμο μετά τις 15 Ιουνίου 2021.

Το νομοσχέδιο που, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, παρουσιάστηκε στο υπουργικό συμβούλιο από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, προβλέπει την υποχρεωτική εκδίκαση των υποθέσεων εντός του 2021, προκειμένου να αρθεί η υφιστάμενη εκκρεμότητα, με την έκδοση των αποφάσεων εντός προβλεπόμενης προθεσμίας 6 μηνών από τη συζήτηση.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, αίρεται μια μακροχρόνια εκκρεμότητα για περισσότερες από 40.000 σχετικές υποθέσεις (με τη συζήτηση να έχει προσδιοριστεί σε πολλές περιπτώσεις σε χρόνο που φτάνει ακόμη και… μετά το 2027, σε περίπου 30 από τα 140 Ειρηνοδικεία της Χώρας), εξαιτίας της οποίας οι μεν καλόπιστοι δανειολήπτες τελούν υπό καθεστώς ιδιότυπης ομηρίας, οι δε στρατηγικοί κακοπληρωτές τελούν υπό καθεστώς μη ανεκτής από την έννομη τάξη οιονεί προστασίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ