Κυριακή 20/6/2021

Τυχόν απόρριψη της αίτησης ακυρότητας της ποινικής δίωξης σε βάρος της κ. Τουλουπάκη συνιστά το σκάνδαλο της δεκαετίας

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αναμένεται να εκδόσει απόφαση για την αίτηση ακυρότητας της ποινικής δίωξης σε βάρος της κ. Ελένης Τουλουπάκη, αναφορικά με το σκανδαλώδη τρόπο με τον οποίον αυτή ασκήθηκε, παρότι υπήρχε απαλλακτικό πόρισμα του Αντιεισαγγελέα κυρίου Σοφουλάκη. Ενώ λοιπόν το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο δεν έχει καν συνεδριάσει για την υπόθεσή της, εμφανίζεται υπουργος ελεγχόμενος από την δικαιοσύνη, ο οποίος αναπαράγει δημοσίευμα περί δήθεν απόρριψης της αίτησης της εισαγγελέως κατά της διαφθοράς!

Η υπόθεση είναι εξαιρετικά σοβαρή. Πως είναι δυνατόν πολιτικός να ισχυρίζεται ότι η αίτηση ακυρότητας της κυρίας Τουλουπάκη έχει απορριφθεί, πριν καν συνεδρίαση το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο που θα την κρίνει; Ειδικά την στιγμή που μιλάμε για μία υπόθεση που αφορά μία σκανδαλώδη δίωξη κατά της εισαγγελέως, με σαφή πολιτικά κίνητρα;

Ας μην ξεχνάμε ότι η κυρία Ελένη Τουλουπάκη έχει δικαιωθεί ήδη σε ανώτατο δικαστικό επίπεδο για αντίστοιχες κατηγορίες που αφορούν το εισαγγελικό της έργο. Επιπλέον η συγκεκριμένη αίτηση ακυρότητας έχει ισχυρότατα νομικά ερείσματα που καθιστούν την αποδοχή της από το δικαστικό συμβούλιο, επιβεβλημένη.

Εάν λοιπόν η αίτηση ακυρότητας της κυρίας Τουλουπάκη απορριφθεί, «δικαιώνοντας» τον υπουργό και όσους είχαν προαναγγείλει την απόφαση ενός δικαστικού συμβουλίου, πριν ακόμα αυτό συνεδριάσει, θα μιλάμε για τον ορισμό του παραδικαστικού, για καταστρατήγηση κάθε έννοιας δικαιοσύνης, για πλήγμα κατά του ίδιου του πολιτεύματος.

Διότι εκεί θα αποδειχθεί πως κάποιοι λειτουργοί της δικαιοσύνης, παραβίασαν τα καθήκοντά τους, ευρισκόμενοι σε ανοικτή γραμμή με σκοτεινούς κύκλους της διαπλοκής πολιτικών και επιχειρηματιών. Δίνοντας μάλιστα και λογαριασμό για τις αποφάσεις τους, σε ένα σκοτεινό παρακράτος που προφανώς έχει τον τρόπο του να τους ελέγχει.

Αυτό φυσικά δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από οποιονδήποτε σοβαρό λειτουργό της δικαιοσύνης.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ