Κυριακή 20/6/2021

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών απέρριψε το αίτημα της Ελένης Τουλουπάκη για ακύρωση της ποινικής δίωξής σε βάρος της

«Ορθώς» είναι υπόλογη η Εισαγγελέας Διαφθοράς για έξι αδικήματα έκρινε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, συνεπώς το αίτημα της Ελένης Τουλουπάκη για ακύρωση της ποινικής δίωξης σε βάρος της απορρίφθηκε.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών δεν αποδέχθηκε την αιτιολογία της αίτησης της κ. Τουλουπάκη, η οποία στηριζόταν στο γεγονός ότι το πόρισμα αρχειοθέτησης του Αντιεισαγγελέα κ. Σοφουλάκη κατατέθηκε μία ημέρα πριν από το πόρισμα δίωξης του Αντιεισαγγελέα κ. Ζαχαρή, αναφέροντας πως «δεν γεννάται κανένα ζήτημα χρονικής προτεραιότητας του κάθε πορίσματος, επειδή ήταν αυτόνομοι και ισότιμοι οι δύο αρεοπαγίτες στην έρευνα τους και επομένως με δικαίωμα αυτοτελούς κρίσης ο καθένας».

Στο σκεπτικό του βουλεύματος (αριθμός 2294/20) αναφέρεται επίσης πως τα δύο πορίσματα «δεν τελούν μεταξύ τους σε σχέση χρονικής υπεροχής ωσάν η προκαταρκτική εξέταση να συνδέεται με την ταχύτητα διεκπεραίωσης της έρευνας. Η σύνταξη του πορίσματος του κ. Σοφουλάκη σε προγενέστερο χρόνο δεν οδήγησε στην περάτωση της προκαταρκτικής εξέτασης. Η έρευνα ολοκληρώθηκε με την έκφραση της δικαιοδοτικής κρίσης των δύο αντεισαγγελέων και επομένως ορθώς ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών εκτέλεσε την παραγγελία προϊσταμένων του, ασκώντας ποινική δίωξη κατά της κ. Τουλουπάκη».

Μετά την απόφαση αυτή, ο υπουργός Δικαιοσύνης δύναται να υποβάλει στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο αίτημα για αντικατάσταση της Ελένης Τουλουπάκη, διαδικασία που είχε ανασταλεί ενόψει της κρίσης επί της αίτησης ακυρότητας της δίωξης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ