Τετάρτη, 21 Απρ 2021

Στα δίχτυα της δικαιοσύνης όσοι καλούν διαδικτυακά τον κόσμο να αψηφήσει τα μέτρα

Στα δίχτυα της δικαιοσύνης θα βρεθούν στο εξής όσοι διαδίδουν θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με την πανδημία Covid-19 στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προτρέποντας τον κόσμο να αγνοήσει την τήρηση των μέτρων που εφαρμόζει η Κυβέρνηση για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών της Αθήνας, Νικόλαος Στεφανάτος, ανέλαβε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, κατόπιν σχετικής διαβίβασης στοιχείων στην Εισαγγελία της Αθήνας από το τμήμα δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατόπιν σχετικής εντολής του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, προκειμένου να μπει φραγμός στις ανεύθυνες συμπεριφορές συνομωσιολογίας που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ανυποψίαστων πολιτών.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε δηλώσεις του είχε αναφέρει πως «η πανδημία δεν προσφέρεται για εκκλήσεις ανυπακοής ή για σενάρια συνωμοσίας. Θα πάρουμε όλα τα νόμιμα μέτρα ώστε να μην απειληθεί η δημόσια υγεία από παραπληροφόρηση ή θεωρίες συνωμοσίας που έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν στο διαδίκτυο».

Ο Υπουργός κατέληξε, λέγοντας πως «σε κάθε ενέργεια, σε κάθε πράξη μας, να κυριαρχεί η ευθύνη και η συναίσθηση των συνεπειών για τους συμπολίτες μας. Η πολιτεία δεν θα επιτρέψει την δημιουργία εστιών κινδύνου της δημόσιας υγείας, από ανεύθυνες κοινωνικά συμπεριφορές».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ