Κυριακή 20/6/2021

Σκάνδαλο Folli Follie: Ήξερε μεν για τα αλλοιωμένα στοιχεία λέει ο Δημ. Κουτσολιούτσος, αλλά «δεν είχε όφελος»

Δύο εκ των τριών μελών της οικογένειας Κουτσολιούτσου κρατούνται στις φυλακές μετά τις απολογίες τους, ενώ η τρίτη κατηγορούμενη για την υπόθεση της Follie Follie και τα παραποιημένα στοιχεία που εμφάνιζε επί σειρά ετών ο Όμιλος, έμεινε προσωρινά ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Τι είπαν στις απολογίες τους Δημήτρης, Τζώρτζης και Καίτη Κουτσολιούτσου.

Το πρωί της Πέμπτης ο ιδρυτής της επιχείρησης Δημήτρης Κουτσολιούτσος μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ ο γιος του Τζώρτζης στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Τρικάλων. Η Καίτη Κουτσολιούτσου μετά την απολογία της κρίθηκε προσωρινά ελεύθερη με εγγύηση 100.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Ανακρίτρια και Εισαγγελέας δεν πείστηκαν από τους ισχυρισμούς που πατέρα και γιου, οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με βαρύ κατηγορητήριο που περιλαμβάνει τα αδικήματα της απάτης σε βάρος του επενδυτικού κοινού, νομιμοποίησης παράνομων χρημάτων, χειραγώγησης αγοράς, εγκληματικής οργάνωσης και πλαστογραφίας, κρίνοντας πως οι δύο κατηγορούμενοι πρέπει να οδηγηθούν στην φυλακή.

Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος φέρεται στην απολογία του να δήλωσε πως αποδέχεται μέρος όσων του καταλογίζονται σχετικά με εικονικά οικονομικά στοιχεία που εμφάνιζε επί σειρά ετών η εταιρία και πως στεναχωριέται για όλους τους ανθρώπους στους οποίους δημιούργησε πρόβλημα (σ.σ. εννοώντας προφανώς την οικογένειά του), ισχυριζόμενος πως οι ενέργειες αυτές είχαν αφετηρία μία δύσκολη συγκυρία του Ομίλου που ο ίδιος πίστευε πως σύντομα θα εξομαλυνθεί.

Κάτι ωστόσο που δεν πέτυχε λόγω της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης που διαμορφώθηκε παγκόσμια από το 2007 και μετά. Ο κατηγορούμενος, ωστόσο, φέρεται να τόνισε στην ανακρίτρια πως ο ίδιος δεν είχε όφελος από τις επίμαχες ενέργειες του και υποστήριξε πως χρηματοδότησε πολλές φορές με προσωπικά δάνεια την εταιρία την οποία οραματιζόταν ως ένα πολυεθνικό όμιλο «στολίδι της ελληνικής επιχειρηματικότητας».

Στις δικές τους απολογίες τόσο ο γιος όσο και η σύζυγος του Δημήτρη Κουτσολιούτσου δήλωσαν πως δεν γνώριζαν τίποτα για τα αλλοιωμένα στοιχεία που είχαν αφετηρία την ασιατική θυγατρική εταιρία του Ομίλου. Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος φέρεται να είπε στην ανακρίτρια ότι ο ίδιος ήταν υπεύθυνος για την μητρική ελληνική εταιρία, ενώ η μητέρα του δήλωσε πως ασχολιόταν αποκλειστικά με τις δημόσιες σχέσεις και τη σχεδίαση προϊόντων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ