Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020

Έρχεται εβδομάδα κινητοποιήσεων των Δικαστικών υπαλλήλων

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Το ΔΣ της ΟΔΥΕ αποφάσισε δυναμικές κινητοποιήσεις των Δικαστικών υπαλλήλων για την προσεχή εβδομάδα. Η μορφή των κινητοποιήσεων αυτών θα είναι δίωρες διακοπές, συνεχίζοντας ουσιαστικά από εκεί που έμειναν πριν το ξέσπασμα του κορωνοϊου.

Οι δίωρες διακοπές (09:00-11:00 π.μ.) λοιπόν, είναι προγραμματισμένες για την Τετάρτη 16, την Πέμπτη 17 και την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020.

Στα αιτήματα των Δικαστικών υπαλλήλων συμπεριλαμβάνονται: Διορισμοί δικαστικών υπαλλήλων όλων των κατηγοριών, επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών (που λάμβαναν ως το 2011), πληρωμή υπερωριακής εργασίας και θεσμοθέτηση της ειδικής επιμόρφωσης όλων των Δικαστικών υπαλλήλων που θα γίνεται με τον διορισμό τους και σε όλη τη διάρκεια της θητείας τους.

Τι αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

«Λόγω των υγειονομικών μέτρων και της απαγόρευσης των συγκεντρώσεων σε πολλές περιοχές της χώρας, οι διακοπές θα πραγματοποιούνται στους χώρους εργασίας και όπου είναι εφικτό θα συγκαλείται Γενική Συνέλευση των μελών (π.χ. σε μικρούς Συλλόγους ή περιοχές όπου δεν υπάρχουν αυστηρά περιοριστικά μέτρα), ενώ παράλληλα θα γίνεται ενημέρωση προς τους πολίτες και τους  υπόλοιπους φορείς της Δικαιοσύνης (Δικαστικούς και Εισαγγελικούς Λειτουργούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους), μέσω διανομής φυλλαδίου (που θα σταλεί ηλεκτρονικά προς όλους τους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους), για τα προβλήματα και τα αιτήματα μας. Οι διακοπές συνεχίζονται από το ίδιο σημείο που τις αναστείλαμε (λόγω του κορωνοϊού) τον περασμένο Μάρτιο, χωρίς σε κανένα από τα αιτήματά μας να έχει δοθεί λύση και επιπλέον με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης διαρκώς απούσα, να μην μπορεί να σταθεί ούτε στο ύψος των περιστάσεων, ως προς το ζήτημα της διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης στο χώρο των Δικαστηρίων».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ