Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020

Παράταση στην εκδίκαση συναινετικών προσημειώσεων χωρίς την παρουσία των διαδίκων

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Δυνατότητα στα δικαστήρια να δικάζουν υποθέσεις για συναινετικές προσημειώσεις χωρίς να είναι απαραίτητη η παρουσία των εμπλεκόμενων προσώπων (διαδίκων), δίνει η απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

Μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2020 θα έχει ισχύ η συγκεκριμένη διάταξη που αφορά τις εκδικάσεις υποθέσεων για χορήγηση άδειας συναινετικής προσημείωσης υποθήκης (και ανάκλησης αυτής).

Επίσης, η διάταξη αναφέρει πως η συζήτηση θα διεξάγεται εγγράφως, με τους διάδικους να δηλώνουν την παρουσία τους στο ακροατήριο του δικαστηρίου (με τα απαραίτητα έγραφα – έγγραφη συναίνεση, γνήσιο υπογραφής- και βεβαιώσεις υπογεγραμμένα από τον πληρεξούσιο δικηγόρο των διαδίκων).

Όσον αφορά την έγγραφη συναίνεση, σε αυτή θα πρέπει να αναγράφεται η απαίτηση της προσημείωσης, το ποσό της απαίτησης και η λεπτομερής περιγραφή του εν λόγω ακινήτου.

Δείτε το ΦΕΚ της απόφασης:

https://www.newsbreak.gr/wp-content/uploads/2020/09/ΦΕΚ-ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ.pdf

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ