«Λουκέτο» στο τμήμα Εκτέλεσης Ποινών της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών λόγω κορωνοϊού

Must Read

Κλειστό μέχρι νεοτέρας είναι το Τμήμα Εκτέλεσης Ποινών της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, μετά από επιβεβαιωμένο κορωνοϊού σε εργαζόμενη.

Αυτό που ανησυχεί τους αρμοδίους είναι η ιχνηλάτηση των επαφών της συγκεκριμένης υπαλλήλου, κάτι που θεωρείται εξαιρετικά δυσχερές λόγω της φύσης και της λειτουργίας των δικαστηρίων.  Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να υπήρξε και δεύτερο κρούσμα.

Επισήμως, πάντως, σύμφωνα με το dikastiko.gr η Εισαγγελία Πρωτοδικών εξέδωσε επείγουσα ανακοίνωση για το κρούσμα, επισημαίνοντας πως μέχρι την Παρασκευή το συγκεκριμένο Τμήμα «θα περιορίσει τις εργασίες του στη διεκπεραίωση υποθέσεων που αφορούν μόνον κρατούμενους».

Όπως αναφέρεται, χθες το βράδυ ο προϊστάμενος της εισαγγελίας κ. Ευ. Ιωαννίδης ενημερώθηκε πως μια υπάλληλος του συγκεκριμένου τμήματος βρέθηκε θετική στον κορονοϊό. Ενημερώθηκε άμεσα ο ΕΟΔΥ και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενώ έγινε ήδη απολύμανση στα συγκεκριμένα γραφεία όπου υπηρετούσε η υπάλληλος και θα γίνει συνολική απολύμανση σε όλο το κτήριο της Εισαγγελίας.

Εκτός από την απολύμανση θα ακολουθήσει ιχνηλάτηση επαφών από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Να σημειωθεί ότι στο τμήμα εκτέλεσης ποινών υπηρετούν 17 υπάλληλοι, οι οποίοι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υποβληθούν σε τεστ ανίχνευσης κορονοϊού.

Ήδη, από το πρωΐ δημοσιεύθηκε στο site του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ανακοίνωση για την αναστολή λειτουργία του Τμήματος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This