Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020

Βαρύς ο πέλεκυς για τους αναρχικούς που λήστεψαν χρηματαποστολή στο ΑΧΕΠΑ

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Πολυετείς ποινές κάθειρξης επιβλήθηκαν από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων σε δύο αυτοαποκαλούμενους αναρχικούς, έναν 36χρονο και έναν 42χρονο, για τη ληστεία της χρηματαποστολής ανεφοδιασμού ΑΤΜ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Η ληστεία είχε διαπραχθεί τον Ιούνιο του 2019 και στο εδώλιο κάθισαν οι δύο δράστες, που είναι «παλιοί γνώριμοι» της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ., από την εμπλοκή τους σε υποθέσεις τρομοκρατίας και ένοπλων ληστειών. Το δικαστήριο αποφάσισε να επιβάλει στον πρώτο ποινή κάθειρξης 7 ετών και 10 μηνών, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς, ενώ ο δεύτερος καταδικάστηκε σε συνολική κάθειρξη 11,5 ετών, χωρίς ελαφρυντικά.

Μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου, οι δύο κατηγορούμενοι επέστρεψαν στις φυλακές, καθώς αποφασίστηκε η έφεσή τους να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Για την ίδια υπόθεση τιμωρήθηκε με φυλάκιση δύο ετών και μία 40χρονη που κατηγορήθηκε για απλή συνέργεια στη ληστεία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο ne[email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ