Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020

Άρειος Πάγος: Να αναιρεθεί το ελαφρυντικό του σύννομου βίου για τον Κορκονέα!

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Πριν από λίγη ώρα το ΣΤ’ ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου υπό την προεδρία της αντεισαγγελέως Αναστασίας Δημητριάδου αποφάσισε να επιστρέψει στο ακροατήριο του Εφετείου Λαμίας προς νέα κρίση η αναγνώριση του ελαφρυντικού που αναγνωρίστηκε στον Επαμεινώνδα Κορκονέα για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Νωρίτερα η ένταση κορυφώθηκε λόγω της ένστασης που κατέθεσε ο συνήγορος του κατηγορούμενου Βαγγέλης Ανδρούλας και ο οποίος υποστήριξε ότι οι δικηγόροι της οικογένειας Γρηγορόπουλου, Νίκος Κωνσταντόπουλος και Ζωή Κωνσταντοπούλου, δεν έχουν το δικαίωμα να λάβουν το λόγο.

Η διαδικασία «ξέφυγε» με τους δικηγόρους του Αλέξανδρου Γρηγοροόπουλου να χαρακτηρίζουν  καταχρηστική, προκλητική και υποβολιμαία την ένσταση με αποτέλεσμα το δικαστήριο να διακόψει και να αποσυρθεί σε διάσκεψη προκειμένου να αποφανθεί.

Η αναίρεση Πλιώτα

Η αντεισαγγελέας Αναστασία Δημητριάδου, ζήτησε να γίνει εν μέρει δεκτή η αναίρεση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα και η υπόθεση να οδηγηθεί ξανά στο εφετείο για νέα κρίση μόνο ως προς την αναγνώριση του ελαφρυντικού.

Να θυμίσουμε ότι η αναγνώριση του ελαφρυντικού του προτέρου σύννομου βίου “έσπασε” τα ισόβια που είχαν επιβληθεί στον πρώην ειδικό φρουρό. Η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν 13 χρόνια κάθειρξης με αποτέλεσμα πριν από ένα χρόνο να αποφυλακιστεί υπό όρους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ