Τρίτη, 4 Μάϊος 2021

Άρειος Πάγος: Να αναιρεθεί το ελαφρυντικό του σύννομου βίου για τον Κορκονέα!

Πριν από λίγη ώρα το ΣΤ’ ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου υπό την προεδρία της αντεισαγγελέως Αναστασίας Δημητριάδου αποφάσισε να επιστρέψει στο ακροατήριο του Εφετείου Λαμίας προς νέα κρίση η αναγνώριση του ελαφρυντικού που αναγνωρίστηκε στον Επαμεινώνδα Κορκονέα για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Νωρίτερα η ένταση κορυφώθηκε λόγω της ένστασης που κατέθεσε ο συνήγορος του κατηγορούμενου Βαγγέλης Ανδρούλας και ο οποίος υποστήριξε ότι οι δικηγόροι της οικογένειας Γρηγορόπουλου, Νίκος Κωνσταντόπουλος και Ζωή Κωνσταντοπούλου, δεν έχουν το δικαίωμα να λάβουν το λόγο.

Η διαδικασία «ξέφυγε» με τους δικηγόρους του Αλέξανδρου Γρηγοροόπουλου να χαρακτηρίζουν  καταχρηστική, προκλητική και υποβολιμαία την ένσταση με αποτέλεσμα το δικαστήριο να διακόψει και να αποσυρθεί σε διάσκεψη προκειμένου να αποφανθεί.

Η αναίρεση Πλιώτα

Η αντεισαγγελέας Αναστασία Δημητριάδου, ζήτησε να γίνει εν μέρει δεκτή η αναίρεση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα και η υπόθεση να οδηγηθεί ξανά στο εφετείο για νέα κρίση μόνο ως προς την αναγνώριση του ελαφρυντικού.

Να θυμίσουμε ότι η αναγνώριση του ελαφρυντικού του προτέρου σύννομου βίου “έσπασε” τα ισόβια που είχαν επιβληθεί στον πρώην ειδικό φρουρό. Η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν 13 χρόνια κάθειρξης με αποτέλεσμα πριν από ένα χρόνο να αποφυλακιστεί υπό όρους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ