Τετάρτη 23/6/2021

Δικαστική απόφαση-σταθμός: Θα πληρώνουν διατροφή οι παππούδες αν δεν μπορούν οι γονείς!

Κάνουν τα πάντα και συμφέρουν! Παππούδες και γιαγιάδες κάνουν ήδη αρκετά για τα εγγόνια τους (και για τα παιδιά τους εννοείται), από μπέιμπι σίτινγκ, μέχρι ηθική και υλική υποστήριξη, έτσι κι αλλιώς, αλλά πλέον, αν χρειαστεί, θα το κάνουν και βάσει νόμου!

Το Πρωτοδικείο Αθηνών δίκασε αίτηση μητέρας που είχε την επιμέλεια ανήλικου τέκνου, η οποία κατέθεσε ότι ο πατέρας του παιδιού και πρώην σύζυγός της, λόγω οικονομικής αδυναμίας, δεν ήταν συνεπής στην καταβολή της μηνιαίας διατροφής. Με βάσει των παρεχόμενων από το νόμο διατάξεων, στράφηκε κατά των γονέων του πρώην συζύγου της, ζητώντας να αναλάβουν το δικό του μερίδιο στα έξοδα διαβίωσης του ανηλίκου.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», το δικαστήριο στο σκεπτικό της απόφασης, έκρινε πως «εάν δεν υπάρχουν κατιόντες, υπόχρεοι για διατροφή κατά σειρά είναι οι γονείς του δικαιούχου. η υποχρέωσή τους είναι κατ’ ίσα μέρη, αν πρόκειται για περισσότερους υπόχρεους στον ίδιο βαθμό, αδιάφορα αν πρόκειται για πατρική ή μητρική γραμμή. Δεν ασκεί επιρροή το γεγονός ότι ο ένας εξ αυτών είναι πιο εύπορος από τον άλλον. Δεν αποκλείεται, επί περισσοτέρων υποχρέων κατ’ ίσα μέρη, ο ένας να εκπληρώνει την υποχρέωση σε είδος, δηλαδή να προσφέρει και τροφή και ο άλλος να παρέχει τη διατροφή σε χρήμα».

Το Πρωτοδικειο έκρινε ότι το συνολικό ποσό των 480 ευρώ απαιτείται για τα έξοδα και τις ανάγκες του ανήλικου με τα σημερινά δεδομένα των συνθηκών της ζωής του, με τον παππού να εισφέρει στη διατροφή του εγγονιού του το ποσό των 120 ευρώ μηνιαίως.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ