Ανοιχτή πρόσκληση του υπουργείου Δικαιοσύνης για θέσεις Ελλήνων δικαστών στο Δικαστήριο της Ε.Ε.

Must Read

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, η ανοιχτή πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για την πλήρωση της θέσεως Έλληνα Δικαστή στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με την πρόσκληση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας σύμφωνα με το συνημμένο υπόδειγμα, που επισυνάπτεται στην ανακοίνωση  του υπουργείου, μέσα σε τριάντα ημέρες από τη δημοσίευση της πρόσκλησης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

«Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να πληρούν τα προσόντα που αναφέρονται στην παρ. 1 του άρθρου 4 του ν. 4297/2014. Δηλαδή, τα πρόσωπα που επιθυμούν να καταλάβουν θέση στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης πρέπει να παρέχουν πλήρη εχέγγυα ανεξαρτησίας και να συγκεντρώνουν στην Ελλάδα τις αναγκαίες προϋποθέσεις για τον διορισμό στους ανώτατους βαθμούς της δικαστικής ιεραρχίας ή να είναι νομικοί αναγνωρισμένου κύρους» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η αίτηση υποβάλλεται στη Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού, Οργάνωσης και Λειτουργίας Δικαιοσύνης του Υπουργείου Δικαιοσύνης (Μεσογείων 96, ΤΚ 11527, Αθήνα) και συνοδεύεται από αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα, στο οποίο αναφέρονται λεπτομερώς οι σπουδές του υποψηφίου, η επαγγελματική του σταδιοδρομία, η γνώση ξένων γλωσσών και το τυχόν επιστημονικό του έργο.

Σημειώνεται, ότι η αίτηση και το βιογραφικό υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email protected]. Επί των υποψηφιοτήτων θα γνωμοδοτήσει αρμόδια Επιτροπή.

Δείτε αναλυτικά την πρόσκληση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This