Πέντε χρόνια για σκληρή παιδική πορνογραφία «έφαγε» Ελληνοαμερικανός στις ΗΠΑ!

Must Read

Σε ποινή φυλάκισης 5 ετών καταδικάσθηκε 62χρονος Ελληνοαμερικάνος στις ΗΠΑ, για διακίνηση «σκληρής» παιδικής πορνογραφίας.  

Ειδικότερα, ο Λεωνίδας Μαυρογένης, όπως είναι το όνομά του με βάση την επίσημη ανακοίνωση των Αρχών, θα καταβάλλει και χρηματικό πρόστιμο 8.000 δολάρια, με την Αμερικανική Δικαιοσύνη να παρουσιάζεται αμείλικτη απέναντί του, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν χιλιάδες «σκληρές» φωτογραφίες και βίντεο με παιδική πορνογραφία.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές Αρχές, οι οποίες οδηγήθηκαν στα ίχνη του ομογενούς μέσω της ταυτότητας του ηλεκτρονικού του υπολογιστή (IP), ο 62χρονος φέρεται να είχε αποθηκευμένες στον σκληρό του δίσκο χιλιάδες φωτογραφίες και εκατοντάδες βίντεο παιδικής πορνογραφίας, υλικό που ανακάλυψαν οι Αρχές κατά την έρευνά τους, όπως προκύπτει από τα δικαστικά έγγραφα.

Η έρευνα των διωκτικών αρχών διενεργήθηκε, κατόπιν εκτέλεσης σχετικού εντάλματος, την 1η Αυγούστου του 2018 στην οικία του κατηγορούμενου, στην πόλη Σάλεμ του Νιου Χαμσάιρ, στη διάρκεια της οποίας κατασχέθηκαν τόσο ο ηλεκτρονικός υπολογιστής του, όσο και άλλος εξοπλισμός για εξέταση με τη μέθοδο forensic.

«Να σταματήσουμε αυτή τη θηριώδη εκμετάλλευση των παιδιών»

Σύμφωνα με δημοσίευμα της μεγάλης εφημερίδας της ομογένειας στην Αμερική «Εθνικός Κήρυκας», ο αρμόδιος Εισαγγελέας Σκοτ Μάρεϊ δήλωσε πως «εκείνοι που διακινούν παιδική πορνογραφία μοιράζουν τρομερές φωτογραφίες νέων ανθρώπων που έχουν κακοποιηθεί» και συμπλήρωσε πως «προκειμένου να σταματήσουμε αυτή την θηριώδη εκμετάλλευση των παιδιών, θα εξακολουθήσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τους συνεργάτες μας, έως ότου δούμε όλους εκείνους που επιδίδονται σε παιδική πορνογραφία να προσάγονται στη Δικαιοσύνη. Αυτό το σοβαρό έγκλημα θα έχει ως αποτέλεσμα πολυετή ποινή φυλάκισης».

Ο ειδικός πράκτορας Μάικλ Σι της Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνείων (U.S. Immigration and Customs Enforcement – ICA) δήλωσε πως «αυτή η ποινή είναι μία προειδοποίηση προς όλους όσοι υποβαθμίζουν τη σοβαρότητα της διακίνησης της παιδικής πορνογραφίας. Ελπίζουμε ότι η σημερινή ποινή θα κομίζει κάποια ανασυγκρότηση στη ζωή όλων εκείνων οι οποίοι έχουν πέσει θύματα των δραστηριοτήτων του Μαυρογένη και οποιωνδήποτε άλλων διασπείρουν αυτά τα σκουπίδια στο Ίντερνετ».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This