Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020

Ισόβια στον 61χρονο που σκότωσε τον πρόεδρο της Κοινότητας Ορθουνίου Χανίων

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου ο 61χρονος που κατηγορείται ότι εκτέλεσε με μια σφαίρα στο κεφάλι τον πρόεδρο της Κοινότητας Ορθουνίου Χανίων Κώστα Κατσουλάκη το 2019.

Ο άτυχος 43χρονος, που ήταν πατέρας ενός κοριτσιού, έπεσε νεκρός από τη σφαίρα που δέχτηκε από το αυτοσχέδιο όπλο του δράστη, ο οποίος μπήκε στο μίνι μάρκετ που διατηρούσε το θύμα, στο Βαμβακόπουλο Χανίων, φωνάζοντας «Δεν κράτησες τον λόγο σου».

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι είχε κατασκευάσει μόνος του το όπλο, επειδή του είχε αφαιρεθεί η άδεια οπλοφορίας λόγω ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε και ότι σκότωσε τον Κατσουλάκη γιατί… θόλωσε το μυαλό του!

«Ο κατηγορούμενος αποφάσισε, ως μικρός επίγειος θεός, να αφαιρέσει μια ζωή. (…) Κατασκεύασε ένα όπλο, καθώς είχε συμμετάσχει παλαιοτέρα σε απόπειρα ανθρωποκτονίας του θείου του και του είχε αφαιρεθεί η δυνατότητα να κατέχει όπλα. Το έκανε συνειδητά, βρήκε τα υλικά (ένα ξύλο, έναν σωλήνα κι ένα ελατήριο) και κατασκεύασε το όπλο στον τόρνο. Αυτό δείχνει ότι δεν έχει καμία ψυχική ασθένεια και πως το έγκλημα ήταν προμελετημένο» ανέφερε στην αγόρευσή του ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Ευτύχης Μαυρογένης.

Ο κ. Μαυρογένης επισήμανε μιλώντας στο neakriti.gr ότι ο 61χρονος ομολόγησε την πράξη του, υποστηρίζοντας πως ως πρόεδρος της κοινότητας ο Κώστας Κατσουλάκης τον εμπόδιζε να έχει πρόσβαση σε ένα κτίριο το οποίο θεωρούσε λανθασμένα ιδιοκτησία του.

Από την πλευρά της, η υπεράσπιση είχε υποστηρίξει νωρίτερα ότι ο κατηγορούμενος πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα. Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, όμως, προέβαλε την απολογία του στον ανακριτή, λέγοντας ότι δεν λάμβανε φάρμακα για κάποια ασθένεια ψυχολογικής φύσης: «Σκότωσε για να εκδικηθεί το χωριό που τον είχε απορρίψει» υποστήριξε ο κ. Μαυρογένης.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου επέβαλε στον 61χρονο κατηγορούμενο ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία, φυλάκιση τριών ετών και πρόστιμο 1.500 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ούτε τα ίδια τα παιδιά του κατηγορουμένου δεν παρευρέθησαν στο δικαστήριο για να τον υπερασπιστούν, ενώ οι συγχωριανοί του, οι οποίοι βρέθηκαν ως μάρτυρες στη δίκη, έκαναν λόγο για έναν άνδρα με εγκληματική δράση και αναφέρθηκαν σε παλιότερες παραβάσεις του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ