Το…. αγροτικό του Κουφοντίνα τελειώνει! Νέες διατάξεις αυστηροποιούν τις συνθήκες κράτησης στις αγροτικές φυλακές

Must Read

Οι νέες διατάξεις που εισάγονται στο το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τίτλο «Ρυθμίσεις Σωφρονιστικής νομοθεσίας και λοιπές διατάξεις Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη», φέρνουν σημαντικές αλλαγές στο καθεστώς των ευνοϊκών συνθηκών κράτησης στις Αγροτικές φυλακές.

Με την αυστηροποίηση των κριτηρίων για να μεταχθεί κάποιος, ή να παραμείνει σε αγροτικές φυλακές, δεν θα πρέπει να βαρύνεται με δίωξη για πλημμέλημα, ή κακούργημα, καθώς τότε, θα πρέπει να επαναμεταχθεί στη φυλακή από την οποία έφυγε.

Σε αυτές τις νέες διατάξεις εμπίπτει και ο ισοβίτης τρομοκράτης Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος κρατείται στις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας Βόλου και εφόσον του έχει ασκηθεί δίωξη παλαιότερα για υποκίνηση στάσης στις φυλακές, θα πρέπει να επιστρέψει στη φυλακή από την οποία έφυγε.

«Απαγορεύεται η μεταγωγή σε αγροτικές φυλακές και στην Κ.Α.Υ.Φ. (Κεντρική Αποθήκη Υλικού Φυλακών) σε κρατούμενους που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις χορήγησης άδειας ή έχει εκλείψει ο λόγος χορήγησής της ή έχουν υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα ή εάν εκκρεμεί σε βάρος τους ποινική διαδικασία για αξιόποινη πράξη σε βαθμό πλημμελήματος που ενέχει πράξεις βίας ή απειλής βίας κατά προσώπων και πραγμάτων ή κακουργήματος ή διαδικασία εκτέλεσης ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης ή έκδοσης σε τρίτη χώρα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη διάταξη.

Και συνεχίζει: «Κρατούμενος ο οποίος από τον χρόνο μετάβασής του σε αγροτικές φυλακές ή στην Κ.Α.Υ.Φ. απωλέσει τις προϋποθέσεις χορήγησης άδειας ή εκλείψει ο λόγος χορήγησής της ή υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα ή ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη για αξιόποινη πράξη σε βαθμό πλημμελήματος που ενέχει πράξεις βίας ή απειλής βίας κατά προσώπων και πραγμάτων ή κακουργήματος ή διαδικασία εκτέλεσης ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης ή έκδοσης σε τρίτη χώρα, επαναμετάγεται στο κατάστημα κράτησης από το οποίο αρχικά μετήχθη».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This