Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020

Το…. αγροτικό του Κουφοντίνα τελειώνει! Νέες διατάξεις αυστηροποιούν τις συνθήκες κράτησης στις αγροτικές φυλακές

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Οι νέες διατάξεις που εισάγονται στο το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τίτλο «Ρυθμίσεις Σωφρονιστικής νομοθεσίας και λοιπές διατάξεις Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη», φέρνουν σημαντικές αλλαγές στο καθεστώς των ευνοϊκών συνθηκών κράτησης στις Αγροτικές φυλακές.

Με την αυστηροποίηση των κριτηρίων για να μεταχθεί κάποιος, ή να παραμείνει σε αγροτικές φυλακές, δεν θα πρέπει να βαρύνεται με δίωξη για πλημμέλημα, ή κακούργημα, καθώς τότε, θα πρέπει να επαναμεταχθεί στη φυλακή από την οποία έφυγε.

Σε αυτές τις νέες διατάξεις εμπίπτει και ο ισοβίτης τρομοκράτης Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος κρατείται στις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας Βόλου και εφόσον του έχει ασκηθεί δίωξη παλαιότερα για υποκίνηση στάσης στις φυλακές, θα πρέπει να επιστρέψει στη φυλακή από την οποία έφυγε.

«Απαγορεύεται η μεταγωγή σε αγροτικές φυλακές και στην Κ.Α.Υ.Φ. (Κεντρική Αποθήκη Υλικού Φυλακών) σε κρατούμενους που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις χορήγησης άδειας ή έχει εκλείψει ο λόγος χορήγησής της ή έχουν υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα ή εάν εκκρεμεί σε βάρος τους ποινική διαδικασία για αξιόποινη πράξη σε βαθμό πλημμελήματος που ενέχει πράξεις βίας ή απειλής βίας κατά προσώπων και πραγμάτων ή κακουργήματος ή διαδικασία εκτέλεσης ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης ή έκδοσης σε τρίτη χώρα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη διάταξη.

Και συνεχίζει: «Κρατούμενος ο οποίος από τον χρόνο μετάβασής του σε αγροτικές φυλακές ή στην Κ.Α.Υ.Φ. απωλέσει τις προϋποθέσεις χορήγησης άδειας ή εκλείψει ο λόγος χορήγησής της ή υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα ή ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη για αξιόποινη πράξη σε βαθμό πλημμελήματος που ενέχει πράξεις βίας ή απειλής βίας κατά προσώπων και πραγμάτων ή κακουργήματος ή διαδικασία εκτέλεσης ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης ή έκδοσης σε τρίτη χώρα, επαναμετάγεται στο κατάστημα κράτησης από το οποίο αρχικά μετήχθη».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ