Δίκη «Norman Atlantic»: Σοκαριστικές οι καταθέσεις συγγενών των 11 θυμάτων και 18 αγνοουμένων

Must Read

Σε φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα συνεχίστηκε στο Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά η δίκη για την φωτιά στο γκαράζ του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Norman Atlantic» στην Αδριατική Θάλασσα στις 28 Δεκεμβρίου 2014 που στοίχισε τη ζωή σε 11 ανθρώπους, ενώ μέχρι και σήμερα αγνοούνται 18.

Κατά την ακροαματική διαδικασία κατέθεσαν τέσσερις συγγενείς θυμάτων, δύο εργαζόμενοι στο πλοίο και ένας λιμενικός που συμμετείχε στις έρευνες για τη ναυτική τραγωδία.

Η κόρη ενός από τα θύματα κατέθεσε:

«Ο πατέρας μου ήταν οδηγός φορτηγού. Τελευταία φορά μίλησε με τον αδερφό μου πριν ξεκινήσει από την Πάτρα. Του είπε ότι το καράβι ήταν πολύ παλιό και πως πολλοί συνάδελφοί του θα κοιμούνταν στα φορτηγά γιατί δεν βρήκαν καμπίνα. Εκείνος είχε καμπίνα μαζί με έναν άλλον συνάδελφό του που έζησε. Από αυτόν έμαθα ότι τον ξύπνησε ο μπαμπάς μου όταν αντιλήφθηκε τον καπνό. Συναγερμός δεν χτύπησε. Οι δυο τους βγαίνοντας χτυπούσαν τις πόρτες για να ξυπνήσουν κι άλλους επιβάτες, να τους ειδοποιήσουν για τη φωτιά. Μόνοι τους έψαχναν για σωστικά. Μετά χάθηκαν μέσα στον πανικό. Δεν έχω άλλη ενημέρωση παρά μόνο το χαρτί της νεκροψίας που λέει ότι πέθανε από πνιγμό».

Στη συνέχεια κατέθεσε γυναίκα με αγνοούμενο το σύζυγό της. «Ο κύριος που ήταν μαζί με τον σύζυγό μου στην καμπίνα μου έλεγε συνέχεια “τον έχασα”. Μέσα στη φωτιά και στις εκρήξεις χαθήκανε. Δεν υπήρχε καμία οργάνωση. Δεν τους έδωσε κανείς σωσίβια. Θέλω να γνωρίζετε ότι η πλοιοκτήτρια εταιρεία δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον, μόνο παραπληροφόρηση μας παρείχε. Φανταστείτε την αγωνία μας και τι γινόταν στο σπίτι μας…» ανέφερε η μάρτυρας.

Τρίτη μάρτυρας κατέθεσε η αδελφή άλλου αγνοουμένου η οποία περιέγραψε: «Πήρε το καράβι από την Ηγουμενίτσα και μίλησε τελευταία φορά με τους γονείς μου. Δεν ξαναμίλησε με κανέναν μας, δεν ξέρουμε τι έγινε και περιμένουμε από το δικαστήριό σας να μας πει».

Στη δίκη κατέθεσε και τέταρτη μάρτυρας, ο σύζυγος της οποίας είναι ένας εκ των 18 αγνοουμένων. «Τελευταία φορά μιλήσαμε στις 12.30 τα μεσάνυχτα. Ήταν οδηγός φορτηγού. Το μόνο που μας είπε είναι ότι είχε πάρα πολύ κόσμο», είπε.

Νωρίτερα είχαν καταθέσει δύο εργαζόμενοι στο «Norman Atlantic» οι οποίοι παραδέχθηκαν εμμέσως πλην σαφώς ότι το μοιραίο βράδυ υπήρξε ασυνεννοησία ανάμεσα σε μέλη του ιταλικού και του ελληνικού πληρώματος του πλοίου.

Στη δίκη κατέθεσε και αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος που είχε συμμετάσχει στη διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας. Ο λιμενικός εξέφρασε την εκτίμηση πως το πλήρωμα έκανε ό,τι νόμιζε, ενώ δεν λειτούργησε ο συναγερμός του καραβιού.

Η δίκη θα συνεχιστεί τη μεθεπόμενη εβδομάδα με καταθέσεις μαρτύρων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This