Κυριακή, 18 Απρίλιος 2021

Ποινή κάθειρξης 20 ετών για τον 60χρονο που βίαζε τον 10χρονο ανιψιό του

Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου, ο 60χρονος που κατηγορείται για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης του 10χρονου ανιψιού του, σε χωριό του Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, του επιβλήθηκε κατά συγχώνευση συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών με εκτιτέα τα 15 έτη, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Νωρίτερα, ο Εισαγγελέα έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου, αναφέροντας ότι δεν έχει αμφιβολία ότι όσα κατέθεσε το παιδί στην πρώτη του κατάθεση είναι αληθή, την ίδια ώρα που ο κατηγορούμενος επέμεινε στην αθωότητά του.

Η υπεράσπιση υποστηρίζει ότι ιατροδικαστικώς δεν προέκυψαν ευρήματα που να συνηγορούν υπέρ του βιασμού και καταδικάζει τις πράξεις αυτές που τις χαρακτηρίζει ότι πιο απεχθές. Ωστόσο ζητούμενο είναι, όπως υποστηρίζεται, ποιος αποδεδειγμένα τις έκανε αυτές τις πράξεις, καθώς πιστεύουν ότι σε δεύτερο βαθμό θα φανεί η αλήθεια.

Από την πλευρά της πολιτικής αγωγής ο συνήγορος Γιώργος Στειακάκης δήλωσε ότι: «Το δικαστήριο ομόφωνα έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και αποπλάνηση ανηλίκου νεότερου των 12 ετών και επέβαλε την ανώτερη ποινή κάθειρξης των 15 ετών για κάθε πράξη, με εκτιτέα ποινή τα 15 έτη, όπως προβλέπεται στο νόμο. Νομικά είναι μεν δικαίωση, όμως οι πληγές που άνοιξαν οι πράξεις του κατηγορούμενου δεν θα επουλωθούν δυστυχώς ποτέ».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ