Στη φυλακή οδηγήθηκαν οι υπαίτιοι της δολοφονίας 37χρονου Βουλγάρου μετά από καβγά στο Νεοχώρι Ρόδου

Must Read

Ένοχοι κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω για το θάνατο ενός 37χρονου Βουλγάρου στη μέση του δρόμου, στο Νεοχώρι της Ρόδου, ένας 53χρονος Ουκρανός που κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράνομη οπλοφορία, και ένας 54χρονος Έλληνας ομογενής από τη Γεωργία για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Την Τετάρτη εμφανίστηκε στην δίκη μόνο ο Ουκρανός, που ήταν ήδη προφυλακισμένος, τον οποίο το δικαστήριο έκρινε ένοχο αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του σύννομου βίου και του επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 14 ετών και οκτώ μηνών, καθώς και πρόστιμο 600 ευρώ. Η έφεση για τον αλλοδαπό δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη κι έτσι θα επιστρέψει στη φυλακή. Ο 54χρονος Έλληνας ομογενής καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών και πρόστιμο 600 ευρώ.

Ενώπιον του δικαστηρίου ο Ουκρανός αρνήθηκε τις κατηγορίες και ισχυρίστηκε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον 37χρονο. Όπως είπε, είχαν πιει πολύ αλκοόλ και πήραν τα ρόπαλα για να τα χρησιμοποιήσουν για εκφοβισμό, όμως από τον φόβο και τον πανικό του, κατά τη συμπλοκή έχασε τον έλεγχο και έγινε το κακό.

Όλα έγιναν τα ξημερώματα της 27ης Αυγούστου 2019, έπειτα από διαπληκτισμό που είχαν μεταξύ τους τέσσερις άντρες (από τη μία πλευρά ο 54χρονος Έλληνας ομογενής και ο 53χρονος Ουκρανός και από την άλλη ο 37χρονος Βούλγαρος και ο 39χρονος Πολωνός φίλος του).

Επέστρεψαν και τους επιτέθηκαν

Το επεισόδιο έληξε, καθώς ο Έλληνας και ο Ουκρανός έφυγαν από το σημείο, αλλά λίγη ώρα αργότερα επέστρεψαν και επιτέθηκαν στους άλλους δύο αλλοδαπούς. Ο 54χρονος κρατούσε ένα κλομπ και ένα μπαστούνι ή ρόπαλο, και ο Ουκρανός ένα πτυσσόμενο μαχαίρι. Ο Βούλγαρος προσπάθησε να διαφύγει, αλλά δεν πρόλαβε, ενώ και ο Πολωνός φίλος του δέχτηκε πολλά χτυπήματα από τον 54χρονο ομογενή. Ωστόσο, κατάφερε να ξεφύγει προς την οδό Γρίβα, όπου κρύφτηκε.

Οι αστυνομικοί που ειδοποιήθηκαν και έφτασαν στο σημείο καταδίωξαν τους δύο δράστες, τους οποίους εντόπισαν, αφόπλισαν και συνέλαβαν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This