Δίκη ΧΑ: Εισαγγελική πρόταση για 13 χρόνια κάθειρξη στους 7 της ηγετικής ομάδας και ισόβια στον Ρουπακιά – Αγορεύουν οι συνήγοροι υπεράσπισης

Η Εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου υπέβαλε την πρότασή της για τις ποινές που θα πρέπει να επιβληθούν σε κάθε κατηγορούμενο με βάση την απόφαση του δικαστηρίου επί των ελαφρυντικών.

Must Read

Η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου πρότεινε για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα να επιβληθεί ισόβια κάθειρξη στον Γιώργο Ρουπακιά. Για όσους έχουν καταδικαστεί για συνέργεια στην ανθρωποκτονία Φύσσα προτάθηκε κάθειρξη επτά ετών.

Για την ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης, η Εισαγγελέας Οικονόμου πρότεινε ποινή κάθειρξης 13 ετών για όλους: Νικ. Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Χρ. Παπάς, Γιώργος Γερμενής, Γιάννης Λαγός και Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Για τους πρώην βουλευτές που κατηγορούνται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση χωρίς ελαφρυντικά η εισαγγελέας πρότεινε 7 χρόνια, ενώ για τους 4 πρώην βουλευτές που κατηγορούνται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση αλλά τους έχει αναγνωριστεί ελαφρυντικό πρότεινε κάθειρξη 5 ετών.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, πρέπει να επιβληθούν καθείρξεις οκτώ ετών στον καθένα, σε όσους κατηγορούνται για συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και δεν έχουν ελαφρυντικό και έξι ετών σε εκείνους που έχουν.

Για την ομάδα των κατηγορουμένων που κρίθηκαν ένοχοι για την υπόθεση των αλιεργατών, εισηγήθηκε κάθειρξη εφτά ετών για όσους έχουν ελαφρυντικά και δέκα ετών για τον πυρηνάχρη Περάματος Αναστάσιο Πανταζή.

Για την υπόθεση του ΠΑΜΕ, που έχει μετατραπεί σε πλημμέλημα, για τρεις κατηγορούμενους ζήτησε φυλάκιση δέκα μηνών και για έναν κατηγορούμενο έξι μηνών για κάθε πράξη.

Ο λόγος έχει δοθεί στην υπεράσπιση και με την ολοκλήρωση των αγορεύσεων (θα πάρει αρκετή ώρα αυτό) το δικαστήριο θα αποσυρθεί για διάσκεψη και κατόπιν θα ανακοινώσει -εκτός απροόπτου- την απόφαση του για το ύψος της ποινής του κάθε κατηγορούμενου.

Θα ακολουθήσει το κρίσιμο ζήτημα του ποιοι από τους καταδικασθέντες θα λάβουν ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση, αλλά αυτό πιθανόν θα εξεταστεί αύριο.

Το δικαστήριο χορήγησε ελαφρυντικό από την ομάδα των καταδικασθέντων πρώην βουλευτών μόνο στους Στάθη Μπούκουρα, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο (καλή συμπεριφορά μετά την πράξη) Μιχάλη- Αβράμη Αρβανίτη (σύννομο βίο) και Νίκο Μίχο (ειλικρινής μεταμέλεια).

Από την ομάδα των κατηγορουμένων για την δολοφονία Φύσσα έλαβαν το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη οι Γεώργιος Δήμος και Γεώργιος Σκάλκος. Επίσης χορηγήθηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας στους Αναστάσιο Μάριο Αναδιώτη, Γεώργιο Χρήστο Τσακανίκα και Αριστοτέλη Χρυσαφίτη (ένταξη και υπόθεση Φύσσα), Δημήτριο Αγριογιάννη, Μάρκο Ευγενικό, Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο και Θωμά Μαριά (ένταξη και Αιγύπτιοι αλιεργάτες) και Χρήστο Αντώνιο Χατζηδάκη (ένταξη και υπόθεση ΠΑΜΕ, που έχει μετατραπεί σε πλημμέλημα).

Τρομάζουν οι ποινές με ανασταλτικό χαρακτήρα

Κάτι που τρομάζει τις Αρχές (όπως έχουμε πει πολλές φορές μέχρι σήμερα) είναι το θέμα της ποινής με ανασταλτικό χαρακτήρα. Η δημοσιότητα που έχει πάρει η απόφαση και οι μέχρι τώρα δυναμικές συγκεντρώσεις ενθουσιασμού μπορεί να γίνουν «εχθροπραξίες» σε περίπτωση που κάποιοι από τους 7 καταδικαστούν με αναστολή.

Σε αυτό το σημείο να πούμε ότι η δικαστική απόφαση περί ποινής με ανασταλτικό χαρακτήρα δεν συνδέεται ούτε με το αδίκημα, ούτε με το ύψος της ποινής αλλά με το αν ο καταδικασμένος θεωρηθεί «επικίνδυνος για τη διάπραξη νέων αδικημάτων» ή «ύποπτος φυγής».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This