Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020

Παπαδάκης: «Μόνο 34 μήνες θα μείνουν στη φυλακή τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής»

Ανάγνωση: 2 λεπτά

«Βόμβα» η δήλωση του συνηγόρου πολιτικής αγωγής

Τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής θα πέσουν στα «μαλακά» προειδοποιεί ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής, Κώστας Παπαδάκης.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο OPEN ο συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, τα 13 χρόνια κάθειρξης στην ηγετική ομάδα, στην πράξη μπορούν να γίνουν 34 μήνες φυλάκισης.

Εφαρμόζεται ο παλιός Ποινικός Κώδικας

«Το αδίκημα είναι πριν την ισχύ του νέου Ποινικού Κώδικα. Έτσι, εφαρμόζονται οι διατάξεις του παλαιού που είναι ευνοϊκότερες. Έτσι, μιλάμε για το 1/3 της ποινής συν την προφυλάκιση. Μιλάμε πλέον για 34 μήνες στο διευθυντήριο. Αποσκοπεί στην αποσυμφόρηση των φυλακών και στο να δίνει μία δεύτερη ευκαιρία. Το ζήτημα είναι τι ποινές δίνεις», εξήγησε ο κ. Παπαδάκης.

«Τελικά η φυλακή για ποιον είναι;»

«Είναι υπερβολικά χαμηλές οι ποινές για τους άλλους. Υπάρχει ο κίνδυνος να αφεθούν ελεύθεροι και να παραδοθούν στην ατιμωρησία 30 με 40 κατηγορούμενοι. Τελικά η φυλακή για ποιον είναι; Για την καθαρίστρια;» διερωτήθηκε ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγης.

Επιπλέον, διεμήνυσε ότι μετά τη λήξη της δίκης, θα προσφύγει στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών  ώστε ν’ ασκηθεί έφεση και να αυξηθούν οι ποινές για την υπόθεση των Αιγυπτίων ψαράδων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ