Δίκη ΧΑ: «Εξοντωτική ποινή, είμαι αθώος» είπε ο Κασιδιάρης – «Βραχιολάκι» θέλει ο Γρέγος – Τα πεϊνιρλί και οι τυρόπιτες του Μπούκουρα

Εξαιρετικά δύσκολο και η σημερινή διαδικασία να οδηγήσει σε απόφαση του δικαστηρίου

Must Read

Ξεκίνησε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η διαδικασία των αιτημάτων των καταδικασθέντων προκειμένου να πετύχουν να μην εκτίσουν την ποινή που τους επιβλήθηκε για την αιματηρή δράση της εγκληματικής οργάνωσης.

Παρόντες σήμερα στην αίθουσα οι κατηγορούμενοι: Ι. Άγγος, Ε. Καλαρίτης, Α. Μιχάλαρος, Θ. Μπαρέκας, Λ. Τσαλίκης, Β. Σιατούνης, Α. Στράτος, Χ. Α. Χατζηδάκης. Ι. Καστρινός, Α. Ματθαιόπουλος, Ι. Καζαντζόγλου, Π. Ηλιόπουλος.

Στο δικαστήριο έχει προσέλθει και ο Ηλίας Κασιδιάρης (βίντεο από ΑΠΕ-ΜΠΕ), ο οποίος ζήτησε να μην εκτίσει «αυτή την εξοντωτική ποινή» (σ.σ. των 13 ετών κάθειρξης για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης).

Είπε μεταξύ άλλων ο Κασιδιάρης:

«Ήρθα να υποβάλλω το αίτημα αναστολής μέχρι την έφεση. Και για να διακηρύξω την αθωότητά μου. Ο εισηγητής του βουλεύματος (σ.σ. εννοεί τον κ. Νίκο Σαλάτα που είχε τη γνώμη πως δεν μπορεί να διωχθούν για εγκληματική οργάνωση ελλείψει οικονομικού κινήτρου) και η εισαγγελέας επί οκτώ ώρες δήλωσαν πως είμαι αθώος. Πληρώ όλες τις προϋποθέσεις, όταν προφυλακίστηκα για ένα χρόνο τότε και τόνιζα πως είμαι αθώος. Ομοίως και τώρα επιμένω πως για το αδίκημα που κρίθηκα ένοχος, είμαι αθώος. Ζητώ το δικαίωμα να πάω στο εφετείο και εάν δεν την πάρω την αναστολή δεν θα έχω αυτό το δικαίωμα. Γιατί μέχρι να προσδιοριστεί το εφετείο δυστυχώς θα έχω εκτίσει αυτή την εξοντωτική ποινή. Για την ανεπανόρθωτη βλάβη, ξεκίνησα και πάλι την επαγγελματική ζωή μου, τη δουλειά μου, θα σας τα πουν οι συνήγοροί μου. Για δεύτερη φορά θα είμαι στη φυλακή χωρίς να έχω το δικαίωμα μιας κρίσης σε δεύτερο βαθμό… Η ποινή των 13 ετών με εξοντώνει σε κάθε επίπεδο. Έχουν ήδη παραβιαστεί όσα αναφέρει η ΕΣΔΑ. Δεν είναι δυνατόν να κρίνετε με 20.000 βίαιους διαδηλωτές έξω από την αίθουσα. Βγήκαν όλοι οι πολιτικοί και προανήγγειλαν την απόφαση και πίεσαν με τρόπο παράνομο. Μη μου στερήσετε αυτό το δικαίωμα που δικαιούνται όλοι οι Έλληνες πολίτες. Ακούστηκαν τρανταχτά νομικά επιχειρήματα. Σε όλα τα επίπεδα της διαδικασίας υπήρξαν δικαστές και εισαγγελείς που είπαν πως είμαι αθώος».

Το «βραχιολάκι» του Γρέγου και οι τυρόπιτες του Μπούκουρα

«Υπέρμετρη και ανεπανόρθωτη βλάβη εάν οδηγηθεί στη φυλακή» επικαλέστηκε και ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αντώνης Γρέγος, καταδικασμένος σε κάθειρξη 6 ετών ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης.

Η υπεράσπισή του ζήτησε, αντί άμεσης έκτισης, το δικαστήριο να διατάξει κατ’ οίκον περιορισμό με χρήση ηλεκτρονικής επιτήρησης και δικαίωμα κίνησης στον Δήμο Θερμαϊκού όπου κατοικεί και στον Δήμο Θεσσαλονίκης όπου εργάζεται ως δημοτικός υπάλληλος.

«Η μόνη δουλειά που ξέρει να κάνει ο Στάθης Μπούκουρας είναι να φτιάχνει πεϊνιρλί και τυρόπιτες. Ήρθαν 13 άνθρωποι από την τοπική κοινωνία να σας μιλήσουν για αυτόν. Μεταξύ των μαρτύρων και ο μητροπολίτης Αργολίδας», είπε η συνήγορός του, διεκδικώντας ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεσή του.

δίκη χρυσής αυγής

Η συνήγορος, που εκπροσωπεί και τον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, επικαλέστηκε και για τους δύο οικογενειακούς λόγους, επισημαίνοντας πως έχουν αποχωρήσει από τη Χρυσή Αυγή και δεν είναι ούτε επικίνδυνοι ούτε ύποπτοι διάπραξης νέων αδικημάτων.

Νωρίτερα, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τους κατηγορουμένους Δ. Αγριογιάννη και Κων. Παπαδόπουλο, επιχειρηματολογώντας για το θέμα της αναστολής, υποστήριξε: «Πώς είναι δυνατόν αλλοδαποί με μεγαλύτερη ποινή και να δίνεται αναστολή. Εδώ έχουμε δύο Έλληνες με επτά χρόνια… ». «Η Χρυσή Αυγή δεν έχει ντε και καλά αρνητικό πρόσημο και δεν σημαίνει ότι όλοι οι κατηγορούμενοι πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή», πρόσθεσε.

Μια δεύτερη ευκαιρία ζήτησε ο πρώην βουλευτής Παναγιώτης Ηλιόπουλος, καταδικασμένος σε 7ετή κάθειρξη, ο οποίος αυτοπροσώπως υποστήριξε το αίτημά του να μην οδηγηθεί στη φυλακή: «Παρά την πικρία και τη στεναχώρια μου, ήρθα εδώ να υποστηρίξω το αίτημά μου. Έχω κλείσει 18 μήνες προφυλακισμένος και θα ήθελα να πάω ελεύθερος μέχρι το εφετείο. Δεκατρείς ημέρες μετά τη γέννηση της κόρης μου προφυλακίστηκα. Η σκληρότερη τιμωρία είναι ότι έβλεπα τα παιδιά μου να μεγαλώνουν από τη φυλακή. Ζητώ να μου δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία να ζήσω με την οικογένειά μου».

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο ιερέας αδελφός του πρώην βουλευτή.

Από βδομάδα οι αποφάσεις

Είναι εξαιρετικά δύσκολο η σημερινή διαδικασία να οδηγήσει σε απόφαση του δικαστηρίου καθώς η πλειονότητα των κατηγορουμένων επέλεξε να καλέσει σε εξέταση μάρτυρες για την στήριξη των αιτημάτων τους, γεγονός που απαιτεί αρκετό χρόνο.

Πιθανότερο θεωρείται να ανακοινωθεί η απόφαση για το αν και ποιοι θα οδηγηθούν στην φυλακή την Δευτέρα, ή ενδεχομένως και την Τρίτη.

Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθούν τα αιτήματα των υπολοίπων κατηγορουμένων, ανάμεσα στους οποίους και οι περισσότεροι καταδικασθέντες πρώην βουλευτές. Αμέσως μετά θα δοθεί ο λόγος στην Εισαγγελέα για την πρόταση της.

Εφόσον η κ. Οικονόμου υποβάλει εισήγηση σήμερα και δεν ζητήσει χρόνο για να προετοιμαστεί , θα ξεκινήσουν οι δευτερολογίες της υπεράσπισης.

Με την ολοκλήρωσή τους το δικαστήριο θα αποσυρθεί σε διάσκεψη για να μελετήσει εξατομικευμένα την κάθε περίπτωση, ώστε να κρίνει για ποιους συντρέχει σοβαρός λόγος για την χορήγηση ανασταλτικού στην εκτέλεση της ποινής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This